Formula E

Formule E: Buemi ook tijdens tweede testdag snel op Donington

Renault e.dams-coureur Sebastien Buemi liet tijdens de tweede Formule E-testdag op Donington wederom de snelste tijd noteren. Met een tijd van 1.31.050 verbeterde Buemi zijn eigen record dat hij vorig jaar tijdens de "pre-season" test vestigde. Toen liet de Zwitser een tijd van 1.31.983 noteren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Formule E 

Edams
Ook op de tweede testdag bleef het team van e.dams Renault snel.


Buemi ook tijdens tweede testdag snel op Donington
Met een tijd van 1.31.050 verbeterde Buemi zijn eigen Formule E-record op Donington Park. Maar hij was niet de enige coureur die in de volledige 200kw. Kwalificatie modus reed.

Sebastien Buemi: "Niet helemaal een perfecte ronde. Ik denk dat we zelfs nog een seconde harder kunnen gaan. Misschien is een 1.29 haalbaar. Ik ben erg blij maar we staan nog maar aan het begin van een nieuw pakket waarvan we aan de details moeten werken. We kunnen nog wel een beetje aan de auto doen zodat hij wat gemakkelijker te rijden is. De stabiliteit is beter, de remmen zijn beter en ik zie dat we nog meer potentieel uit de auto kunnen halen."

Bruno Senna
Bruno Senna deed het met een zesde tijd uitstekend.

Met een tijd van 1.31.469 was de Brit Sam Bird tweede. Sam Bird:"Voorafgaande aan deze test hebben wij veel werk verricht en nu is het een kwestie van fine tuning en ervoor zorgen dat alles voor de wedstrijd in Beijing perfect werkt. Aan de auto zijn door de mensen van DS en Virgin belangrijke veranderingen aan de versnellingen aangebracht. Hopelijk kunnen wij het seizoen met een sterk pakket beginnen."
Schaeffler Audi Abt-coureur Daniel Abt had de beschikking over twee chassis aangezien Lucas di Grassi vandaag zijn verjaardag vierde. Abt liet een tijd van 1.31.537 registreren.

Simona de Silvestro
Simona de Silvestro had genoeg tijd over om handtekeningen uit te delen.

Daniel Abt: "Voor deze twee dagen besloten wij het testen tussen mij en Lucas di Grassi te splitsen. Dit bracht ons verder naar voren en het maakte de veranderingen aan de set-up wat gemakkelijker. Wij hebben ons vooral beziggehouden met het oplossen van software- en mechanische problemen waardoor wij vergeleken met de eerste dag een gigantische stap vooruit maakten. De auto voelt snel en goed aan. Het ziet ernaar uit dat wij over een goed pakket beschikken."

Villeneuve
Met een 12e tijd heeft Jacques Villeneuve voorlopig nog even voldoende zorgen.

Voor Mahindra Racing werd het een goede dag. Nick Heidfeld en Bruno Senna lieten resp. de vierde en zesde tijd noteren. Het team werkte meer dan 50 ronden af. GP2-coureur Tom Dillmann legde voor Team Aguri een aantal kwalificatie- en wedstrijdsimulaties af. Hij liet de 10e tijd noteren. Het team van Andretti kende de nodige problemen waardoor Simona de Silvestro nauwelijks een serieuze ronde kon afleggen. Hetzelfde gold voor het kampioensteam van NEXTEV TCR en het team van Jarno Trulli. Regerend kampioen Nelson Piquet Jr. kwam niet aan rijden toe evenals de Brit Oliver Turvey.

Donington Park testdag 2
1. Sebastien Buemi, Renault e.dams, 1:31.050s
2. Sam Bird, DS Virgin Racing, +0.419s
3. Daniel Abt, ABT Schaeffler Audi Sport, +0.487s
4. Nick Heidfeld, Mahindra Racing, +0.491s
5. Nicolas Prost, Renault e.dams, +0.542s
6. Bruno Senna, Mahindra Racing, +0.819s
7. Loic Duval, DRAGON RACING, +0.865s
8. Stephane Sarrazin, Venturi, +0.951s
9. Jean-Eric Vergne, DS Virgin Racing, +0.983s
10. Tom Dillmann, Team Aguri, +1.319s
11. Jerome D'Ambrosio, DRAGON RACING, +3.905s
12. Jacques Villeneuve, Venturi, +5.865s
13. Nelson Piquet Jr, NEXTEV TCR geen tijd
14. Jarno Trulli, Trulli, geen tijd
15. Simona de Silvestro, Andretti, geen tijd
16. Oliver Turvey, NEXTEV TCR, geen tijd

Villeneuve actie
Villeneuve moet de aansluiting nog zien te vinden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet