GT

Spannende races tijdens voorlaatste evenement Competition102 GT4 European Series op Nürburgring

start

Het voorlaatste evenement van de Competition102 GT4 European Series wordt op bekend terrein gehouden. De beroemde Nürburgring staat bij veel deelnemers hoog op het lijstje van favoriete circuits. Kampioenschapsleiders Jelle Beelen en Marcel Nooren, die tot dusver iedere race op het podium eindigden, kunnen hun borst nat maken voor gevechten met hun concurrenten tijdens het ADAC GT Masters weekend. Daniel Uckermann (GER) leidt comfortabel het AM-klassement, maar zag zijn voorsprong slinken vanwege de dubbele overwinning van Pavel Lefterov (BGR). De races van de Competition102 GT4 European Series worden live uitgezonden via de officiële website en de iPhone app.

Tekst aangeleverd bericht
Foto's: PR

Beelen en Nooren hebben 167 punten verzameld door acht maal op het podium te eindigen. Het tweetal met de Chevrolet Camaro GT4 consolideerde hun positie met twee tweede plaatsen op Spa-Francorchamps. Uiteraard hopen de Nederlanders de indrukwekkende prestatie voort te zetten op de Nürburgring. Teamgenoot en Camaro-rijder Duncan Huisman (NED) wordt vergezeld door Luc Braams (NED). Zij willen het gat naar hun rivalen verkleinen voordat zij afreizen naar de finale in oktober.

ricardo bernhard

De rijdersduo's van Racing Team Holland, Ricardo van der Ende (NED) / Bernhard van Oranje (NED) en Simon Knap (NED) / Rob Severs (NED), zijn ook kandidaten voor de overwinning.

halek

ZaWoTec-rijders Sascha Halek (AUT) en Peter Ebner (AUT) hopen op de Nürburgring weer volop te scoren nadat zij tijdens het laatste raceweekend slechts een enkele podiumplaats in de PRO-categorie behaalden. De KTM X-BOW GT4-coureurs staan 67 punten achter op de kampioenschapsleiders Beelen en Nooren. Competitie komt ook van Jörg Viebahn die momenteel derde staat in de tussenstand. De Duitser is een ervaren coureur en wil tijdens zijn thuiswedstrijd hoge ogen te gooien. Datzelfde geldt voor Hendrik Still (GER), die een Sin R1 GT4-wagen bestuurt. Allen moeten rekening houden met de Porsche 981 Cayman SP. Voormalig DTM en WTCC-coureur Peter Terting vergezelt de ervaren piloot Carsten Struwe. PROsport Performance komt dit keer uit in de PRO-klasse.

Leider in de AM-divisie is Uckermann (KTM X-BOW GT4). Hij is een vaste waarde op het podium en hoopt opnieuw goed te presteren nadat hij op Spa-Francorchamps verslagen werd door rivaal Lefterov. De competitie lijkt groter dan ooit.

lackinger

Duitser Jan Kasperlik en Dietmar Lackinger (AUT) rijden opnieuw met de BMW M3 GT4 en maar liefst drie Zweedse teams komen opdagen. Bald Eagle Racing keert terug met eenzelfde BMW, terwijl Förenade Racing met de Zweden Joakim Söderström en Milton Lundström hun debuut in de Europese GT4-klasse maken. Ricknaes Motorsport zet een Porsche 911 GT4 in voor de Zweden Håkan Ricknäs en Peter Larsen. De Turkse rijder Salih Yoluc neemt voor het eerst deel met de Ginetta G50 GT4.

Beide races van de Competition102 GT4 European Series worden live uitgezonden op www.gt4series.com/live/ en is te bekijken via de iPhone app. De eerste race start zondag om 10:05 uur en de tweede wedstrijd begint om 16:25 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet