V8 Supercars

V8 Supercars: Demo’s in Kuala Lumpur een enorm succes. Todd Kelly: Gold Coast een lachertje”

Afgelopen weekend werd de KL City Grand Prix voor de eerste maal verreden. Voor de eerste maal vond de KL City Grand Prix in de straten van de Maleise hoofdstad plaats. Hoewel er drie demo's en vijf auto's naar de Maleise hoofdstad waren afgereisd noemde Nissan-coureur Todd Kelly het evenement een enorm succes. Kelly eindigde als tweede, derde en eerste. De andere demo's werden door de PRA Ford Falcon van Chaz Mostert gewonnen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan Motorsport

2015 KL City Grand Prix
Slechts vijf auto's in Kuala Lumpur maar een enorm succes. Nu al.

Demo's in Kuala Lumpur een enorm succes
Voor de eerste KL City Grand Prix was de publieke belangstelling enorm groot. Voormalig Bathurst 1000 winnaar Todd Kelly: " We hadden niet veel tijd om aan het circuit te wennen, maar dit is wel het meest uitdagende stratencircuit waarop ik ooit gereden heb. De stratencircuits van de Gold Coast 600 zijn hierbij vergeleken een lachertje. Want voor een snelle ronde moet je hier enorm veel moed verzamelen. De meeste bochten worden in vierde versnelling genomen en er zijn aardig wat hobbels. Maar het is enorm moeilijk om een goede ronde voor elkaar te krijgen, snel te zijn en de auto heel te houden.

Met een vol startveld gaat dit volgend jaar erg interessant worden. Het racen was niet echt slecht maar er waren vijf auto's. In de toekomst gaat het hier echt op de kwalificatie aankomen en met de agressie die je in het tweede gedeelte van het startveld ziet gaat het nog interessanter worden.

In zijn totaliteit was het evenement fantastisch. Gezien de tijd waarin dit circuit aangelegd moest worden heeft de organisatie fantastisch werk verricht. De mensen waren erg enthousiast en de belangstelling voor de V8 Supercars was dan ook enorm! Ook het enthousiasme voor mijn Nissan was erg groot. Telkens als ik iemand passeerde gingen de mensen uit hun dak. Wij zijn hier erg hartelijk verwelkomd."

Volgend jaar vindt dus in Maleisië de eerste officiële wedstrijd plaats. Aan het circuit zullen wel nog enkele aanpassingen verricht gaan worden.

2015 Todd Kelly
Todd Kelly: "Het stratencircuit van de Gold Coast is een lachertje vergeleken met Kuala Lumpur."    
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet