IndyCar

Champcar: Mario Dominguez naar Rocketsports

Mario Dominguez neemt a.s. weekend op Road America de plaats in van Nicky Pastorelli. De Nederlander zal op Road America a.s. weekend niet starten.

tekst Willem J. Staat

Dominguez naar Rocketsports
Mario Dominguez, die begin dit seizoen door Forsythe ten gunste van A.J. Allmendinger aan de kant werd gezet, komt na een tussenstop bij Dale Coyne Racing, voor de resterende drie Champcar races voor het team van Rocketsports uit. Op Road America zal de Est Tonis Kasemets de plaats van Pastorelli innemen. "Nicky zal één race moeten missen, maar we hopen dat hij in Australië en Mexico City weer voor ons uitkomt" zegt teameigenaar Paul Gentilozzi.

Teameigenaar Paul Gentilozzi: "Wij zijn erg blij dat Mario Dominguez de resterende races voor ons team uitkomt omdat wij voor 2007 met verschillende sponsors in onderhandeling zijn om hem voor ons team te laten uitkomen. Het is fantastisch om hem drie races in te zetten zodat wij met hem en Mexico een relatie kunnen opbouwen die ons naar 2007 moet brengen."

Bij Rocketsports gaat Dominguez samenwerken met zijn voormalige race-engineer Brian Ma. Dominguez en Ma werkten eerder samen bij HVM(nu bekend als CTE Racing HVM). Dominguez schreef in 2003 de wedstrijd in Miami op zijn naam. Ook verwierf Dominguez in 2003 de titel "Most Improved Driver" in de Champcarworldseries. "iK ben blij en verdrietig tegelijk" zegt Dominguez "Ik verlaat Dale Coyne Racing die mij als enige de gelegenheid gaf om door te gaan. Ieder teamlid was fantastisch en ze deden werkelijk hun best. We beleefden samen enkele mooie tijden. Ik zal Dale eeuwig dankbaar zijn voor de gelegenheid die hij mij geboden heeft." aldus Dominguez.

Dominguez: "Ik ben blij dat CIE en drie Mexicaanse bedrijven bij mij zijn binnengestapt(PEMEX, Gicsa en Del Valle) die mij de mogelijkheid bieden om voor Rocketsports uit te komen. Ik word met Brian Ma herenigd, die ik nog uit het seizoen 2003 ken. Samen hadden we enkele goede resultaten. Ik hoop dat ik voor de komende drie races een goede job voor het Rocketsports Team kan doen en dat we in Top 4 kunnen eindigen."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet