GT

ADAC GT Masters: Stef Dusseldorp rijdt gastrace op Nurburgring

MTC 7754

Stef Dusseldorp zal komend weekend op de Nürburgring deelnemen aan het ADAC GT Masters-kampioenschap. De ROWE Racing-coureur zal in de vijfde ronde van het Duitse GT kampioenschap samen met zijn Blancpain Endurance Series teamgenoot Nico Bastian in de vertrouwde Mercedes SLS AMG GT3 in actie komen. 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Marcel ten Caat

ROWE Racing was de afgelopen jaren een vaste deelnemer aan het Duitse kampioenschap, maar maakte dit seizoen de overstap naar de Blancpain Endurance Series. Dusseldorp en Bastian bezetten daarin momenteel de tweede plaats in de strijd om de Pro Cup en kunnen volgende maand in de laatste race op de Nürburgring de titel nog pakken. Het Duitse team en de beide coureurs beschouwen de wedstrijd op het 3,269 kilometer lange circuit dan ook als meer dan slechts een simpele gastrace.

Goede voorbereiding
Stef Dusseldorp liet AUTOSPORT.NL weten zeer blij te zijn om dit weekeinde in de Eifel aan de start te kunnen verschijnen met de ROWE Racing Mercedes. "Het is fijn om naast de races in de Blancpain Endurance Series nog een wedstrijd te kunnen rijden dit seizoen. Daar komt nog bij dat dit gelijk ook nog eens een goede voorbereiding is op de Blancpain Endurance Series finale op 20 september."

Onafgemaakt werk
"Onze gastrace in de ADAC GT Masters is de eerste race sinds de 24 Uur van Spa, waar we lange tijd aan de leiding lagen en uitvielen terwijl we op weg waren naar een podium finish," liet teambaas Hans-Peter Naundorf weten. "We hebben goede herinneringen aan de ADAC GT Masters van vorig jaar, vooral van onze thuisrace op de Nürburgring. We hebben er nog wat onafgemaakt werk; in 2014 wisten we geen podium te scoren in het kampioenschap, dus het zou mooi zijn als we daar verandering in kunnen brengen dit weekeinde."


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet