Diversen

Mike Verschuur verdedigt zijn leiding in Duitse Clio Cup met klasse

Met twee podiumplaatsen heeft Mike Verschuur op de Salzburgring zijn titelkansen in de Duitse Renault Clio Cup springlevend gehouden. De Nijmeegse junior finishte als derde en als tweede in twee fel bevochten races. Hij verloor slechts één punt aan zijn naaste rivaal, Kristian Nägele.

 verschuur_salzburg

Mike Verschuur begon het weekend op de snelle Salzburgring perfect. Het circuit heeft veel lange rechte einden en slipstreamen met collega’s is dan onontbeerlijk om snelle tijden te kunnen rijden. De 19-jarige junior sloot een verbond met de Duitser Michael Schulze. In de laatste minuut van de kwalificatietraining schoot het duo naar de bovenste regionen, waarbij de Nijmegenaar zijn allereerste pole-positie in de Duitse Clio Cup realiseerde.
Helaas is starten als beste geen garantie voor succes, in tegendeel zelfs. Verschuur was perfect uit de startblokken gekomen maar constateerde tot zijn afgrijzen dat drie man, bumper-tegen-bumper gekleefd, hem voorbij stoven alsof hij stil stond. Van 1 naar 4 was een hard gelag, temeer daar hij ook nog even door zijn grootste concurrent, Kristian Nägele, naast het asfalt werd gedrukt. Na de verplichte pitstops lag hij zelfs vijfde maar hij wist toch nog twee plaatsen goed te maken, wat hem zijn zevende podiumplaats van het seizoen opleverde.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet