Formula E

Formule E: Jacques Villeneuve tekent bij Venturi voor 2015/2016

Na een succesvol verlopen test heeft oud F1 wereldkampioen Jacques Villeneuve voor een volledig seizoen bij het team van Venturi getekend. Daar neemt hij de plek van Nick Heidfeld in.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Jacques Villeneuve

Na tien jaar escapades in NASCAR, WRX en WEC, nu weer een volledig autosportseizoen voor Jacques Villeneuve(midden)

Jacques Villeneuve tekent bij Venturi voor 2015/2016 seizoen
Sinds zijn vertrek bij BMW uit de Formule 1 in 2006 heeft Jacques Villeneuve geen volledig autosportseizoen meer afgewerkt. Het bleef bij incidentele NASCAR, WEC en World Rallyecross voorstellingen. Na een succes verlopen test bij het team van Venturi vorige week heeft Villeneuve een contract bij het team van Venturi getekend. Daar neemt hij de plek van Nick Heidfeld in.

Jacques Villeneuve: "Dit is de eerste keer sinds lange tijd dat ik weer een volledig wedstrijdseizoen ga afwerken. Ik ben erg verheugd want er heerst een fantastische sfeer bij het Venturi Team. Ook ken ik Stephane Sarrazin erg goed. Wij vertrouwen elkaar. Het is alweer tien jaar geleden dat ik met een eenzitter reed. Het is net als fietsen. Je verleert het nooit. Bij Venturi heerst een goede ambiance en met één van hun huidige engineers heb ik aan het begin van mijn carrière al eens samengewerkt."

Sarrazin was erg verheugd dat zijn contract met het team verlengd werd. "Gedurende het eerste seizoen hebben wij enorm veel vooruitgang geboekt. Wij moeten in het nieuwe seizoen van onze ervaringen goed gebruik gaan maken. Wij moeten onze capaciteiten laten zien" aldus Sarrazin.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet