Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: goede vooruitzichten voor autosportseizoen 2007

Na een succesvol debuutseizoen in 2006, zal het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap ook in 2007 doorgang vinden. Het format van het kampioenschap blijft nagenoeg identiek, echter de kalender belooft zeer interessant te worden. Zo wordt er meer aansluiting gezocht bij FIA GT en LMS evenementen.

Tekst: Sander Dorsman

Dat het NEC Formule Renault 2.0 een succesnummer zou worden, bleek al tijdens de eerste races op Oschersleben. Maar liefst 35 verschillende coureurs met 17 verschillende nationaliteiten verschenen dit seizoen op de startgrid van een NEC Formule Renault 2.0 race. Tijdens de verreden 16 races waren er maar liefst 9 verschillende winnaars, waaronder Chris van der Drift, Ricardo van der Ende, Mervyn Kool en Xavier Maassen.

In 2007 bestaat de kalender wederom uit 8 race evenementen, met in totaal 16 races. De exacte kalender wordt eind oktober vastgesteld. Er zullen echter races plaatsvinden in Duitsland, België, Nederland, Zweden en Oostenrijk. De coureurs die in het eindklassement op plaats 1, 2, en 3 finishen ontvangen een test in een Formule Renault 3.5 World Series bolide.

Vanuit Nederland zullen volgend seizoen de teams MP Motorsport, AR Motorsport en Van Amersfoort Racing wederom present zijn in het NEC Formule Renault 2.0.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet