Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Filipe Albuquerque kampioen!

Filipe Albuquerque heeft tijdens de laatste twee NEC Formule Renault 2.0 races van het autosportseizoen 2006 op de Salzburgring een duidelijk visitekaartje afgegeven. Al tijdens de eerste wedstrijd van het weekend wist de Portugese rijder van Motopark Academy zijn eerste kampioenschap in zijn autosportcarrière in de wacht te slepen. In race twee bevestigde Albuquerque zijn status door overtuigend te winnen.

Tekst: Sander Dorsman

Grote opvallende tijdens de beide kwalificatiesessies op zaterdag is Mihai Marinescu. De coureur uit Roemenië pakt een prima tweede startpositie voor de eerste race en zelfs de pole positie voor race twee. Filipe Albuquerque start respectievelijk vanaf de derde en de tweede positie. Chris van der Drift start beide races vanaf de vierde plaats.

De eerste race kent een teleurstellend verloop voor Chris van der Drift. In het begin van de wedstrijd komt hij in aanraking met Brendon Hartley. Van der Drift moet de pits opzoeken voor een reparatie. Hij kan hierna zijn weg wel vervolgen, maar finisht uiteindelijk op de twaalfde positie op vier ronden achterstand.

Filipe Albuquerque, liggend op een derde plaats, hoeft door de mêlee van Van der Drift weinig risico te nemen. In de laatste ronde weet hij Marinescu in de Fahrerlager chicane te verschalken. Albuquerque ligt hiermee op de tweede positie en mag zich bij het vallen van de finishvlag tot de allereerste NEC Formule Renault 2.0 kampioen laten kronen.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet