GT

Div: FIA GT3: Sean Edwards wint titel, Paul van Splunteren zesde

Met zijn derde zege op rij heeft de Brit Sean Edwards de titel in het Europees kampioenschap FIA GT3 gewonnen. Edwards deelde zijn Porsche 997 GT3 Cup met Phil Keen. Paul van Splunteren, teamgenoot van Edwards, eindigde met zijn gelegenheidsteamgenoot Andrew Purdie als zesde in het 40 auto’s tellende veld.

Edwards begon de laatste race van het kampioenschap op een kletsnat circuit van Mugello vanaf pole position. Na de rijderswissel maakte Phil Keen de klus af. Met deze zege was Edwards zeker van de allereerste titel in het FIA GT3-kampioenschap.
Paul van Splunteren realiseerde de zesde startpositie. "De baan droogde op, daarop koos ik voor slicks", aldus de Porsche-coureur. "Ik maakte een superstart, in de beginfase lag ik op de tweede plaats. Die plek kon ik echter niet vasthouden." Na een spin ("ik was iets te ambitieus bij het inhalen van een Aston Martin") viel Paul terug naar de achtste plaats. Uiteindelijk kwam de equipe als zesde algemeen over de finish (tweede Porsche), genoeg voor Van Spunteren om de tweede plaats in de Porsche Manufacturers Cup veilig te stellen.
Andrew Thompson en Matt Allison eindigden net als in de eerste race op de tweede plaats met hun Ascari KZ1R, de derde podiumplaats ging deze keer naar de Fransen Patrick Bornhauser en Frédéric Makowiecki (Dodge Viper Coupe)

Uitslag race 2:
1. Sean Edwards en Phil Keen (GB/GB), Porsche 997 GT3 Cup, 26 ronden in 1:00.26.527; 2. Andrew Thompson en Matt Allison (GB/GB), Ascari KZ1R, op 8.443; 3. Patrick Bornhauser en Frédéric Makowiecki (F/F), Dodge Viper Coupe, op 37.797; 6. Paul van Splunteren – Andrew Purdie (NL/GB), Porsche 997 GT3 Cup, op 1:01.867.

Eindstand algemeen:
1. Sean Edwards 54; 2. Patrick Bornhauser 49; 3. Andrea Ceccato en Stefano Livio 43; 14. Paul van Splunteren 10; 20. Phil Bastiaans en Klaas Zwart 3; 22. Dennis Retera 1.

Eindstand Porsche Manufacturers Cup:
1. Sean Edwards (GB) 84; 2. Paul van Splunteren 53.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet