GT

GT: Wegen Marc VDS Racing Team en Bas Leinders scheiden zich

VSA BES PRI15 CT7E5774

Slechts enkele dagen na het winnen van de 24 Uur van Spa heeft het Belgische Marc VDS Racing Team bekend gemaakt dat de wegen van het Belgische team en teammanager Bas Leinders zullen gaan scheiden. Het team uit Gosselies liet vandaag in een persbericht weten een wijziging in het managementteam door te voeren om zo efficiënter te kunnen werken en beter voorbereid te zijn op toekomstige uitdagingen. Leinders zou zich met andere projecten bezig gaan houden.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Vision Sport Agency

Volgens de officiële mededeling van Marc VDS Racing Team zou het beëindigen van de samenwerking tussen Leinders en het team van Graaf Marc van der Straten 'in onderlinge overeenstemming' zijn gegaan. In eerdere gevallen ging het hierbij om ontslag met een vertrekpremie.

Een jaar geleden besloot Leinders kort voor de 24 Uur van Spa zijn plaats af te staan aan Lucas Luhr en zich te richten op zijn rol als teammanager. Destijds gingen er geruchten dat BMW de 40-jarige Belg niet in de auto wilde hebben, iets wat ook vandaag in Belgische media weer is gesuggereerd. Het is dan ook de vraag of het vertrek van Leinders bij Marc VDS Racing Team vrijwillig is.

"We hebben een van onze langetermijndoelstellingen behaald met onze eerste overwinning in de 24 Uur van Spa en moeten nu naar de toekomst kijken," liet Van der Straten weten. "Momenteel hebben we twee teams in verschillende disciplines, beiden met hun eigen management en logistieke ondersteuning. Het doel van deze herstructurering is het samen brengen van de twee teams, zodat we management en logistieke infrastructuur kunnen stroomlijnen en toch profiteren van de ervaring die we binnen het team hebben."

"Het zal een grote verandering zijn, maar wel een die het team slanker, efficiënter en uiteindelijk concurrerender zal maken," sluit Van der Straten af. Het is echter onduidelijk of de toekomst van Marc VDS Racing Team in de autosport zal liggen.

Dit seizoen komt het Belgische team in de MotoGP en het Moto2 wereldkampioenschap uit, terwijl deelname in de autosport beperkt is tot de European Le Mans Series en enkele races in de VLN en Blancpain Endurance Series. Met de overwinning op Spa-Francorchamps lijkt aan dat hoofdstuk een einde te gaan komen, zeker omdat de door het team ingezette BMW Z4 GT3 volgend jaar wereldwijd zal worden vervangen door de nieuwe BMW M6 GT3.

Marc VDS Racing Team zal halverwege september meer bekend maken over het nieuwe management van het team.


 
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet