GT

GT: Waarom Stef Dusseldorp toch in Spa, en niet bij de 'Zwarte Cross' is

24hSpa15 TU4387 TU
Sinds het zesde uur rijdt de ROWE-Mercedes met Stef Dusseldorp aan de leiding

Dit weekeinde moet hij de roemruchte 'Zwarte Cross' in zijn woonplaats Lichtenvoorde missen, maar het alternatief is voor Stef Dusseldorp ook niet verkeerd: met de ROWE Racing-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 strijdt hij mee in de voorste gelederen van de 'Total 24 Hours of Spa'. Net voor het einde van het zesde uur bracht zijn teamgenoot, DTM-coureur Daniel Juncadella, de Mercedes met het startnummer 99 als leider in de wedstrijd naar binnen, waarop Dusseldorp voor het eerst in de race in actie kwam en de leiding gedurende zijn anderhalf uur durende rijbeurt wist vast te houden. Net nadat hij was uitgestapt, vertelde hij AUTOSPORT.NL over zijn ervaringen.

Tekst: René de Boer (vanuit Francorchamps, Twitter: @renedeboer)
Foto's: AMG/Tim Upietz

"De baan droogt meer een meer op en de ideale lijn is inmiddels helemaal droog", begint de Gelderlander zijn verslag. "Wel is het in het donker heel moeilijk om in te halen. Iedereen verdedigt zijn plek, ook rijders die al een of meerdere ronden achterstand hebben en dus eigenlijk een blauwe vlag zouden moeten krijgen. Het risico om tegen iemand aan te rijden is heel groot, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. We hebben een goed tempo gevonden en de auto voelt ontzettend goed, dus ik hoop dat we zo probleemloos door kunnen gaan."

24hSpa15 TU1961 TU

Niet in de laatste plaats vanwege de 'balance of performance' startten de Mercedes-Benz-klantenteams niet echt als favoriet voor succes in de race. Dusseldorp geeft dan ook toe, zelf wel enigszins verbaasd te zijn over het sterke optreden tot nu toe. "Ik had niet verwacht dat we na een kwart van de race aan de leiding zouden rijden", zegt Dusseldorp. "We hadden er wel op gerekend, gedurende de race verder naar voren te komen. Het doel blijft ook nog steeds gewoon een top-vijf-klassering, maar uiteindelijk gaan we toch allemaal voor de winst en het is ontzettend lekker dat het nu allemaal goed loopt en dat de tijden goed zijn, dus laten we hopen dat het zo blijft gaan."

24hSpa15 TU3592 TU Goed alternatief voor de 'Zwarte Cross': de Total 24 Hours of Spa

En hoe zit dat nu met die 'Zwarte Cross'? De coureur, lachend: "Ja, dat valt al een aantal jaren samen met de race hier in Spa, helaas, maar dit blijft toch gewoon het mooiste evenement voor mij. Ik moet ze misschien toch eens bellen of ze die 'Zwarte Cross' niet een weekeindje kunnen verschuiven, want het is wel leuk om beide mee te maken. Maar voorlopig blijf ik maar even mijn aandacht bij de race houden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet