GT

GT: Kujala wint alsnog op Spa, Snoeks valt uit

MTC 7211

Gisteren versloeg Patrick Kujala na 50 minuten racen op een zonovergoten Spa-Francorchamps zijn Italiaanse tegenstander Alberto Di Folco, maar werd hij na afloop van de race bestraft wegens het inhalen van de safety car. Vandaag was de Fin in de stromende regen wederom oppermachtig en maakte hij geen enkele fout om zo alsnog zijn zesde overwinning van het seizoen te pakken.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Marcel ten Caat

Als het regent op Spa-Francorchamps is het meestal ook goed raak en zo ook vandaag. De tweede Lamborghini Blancpain Super Trofeo race begon vanwege de omstandigheden van achter de safety car en werd pas vrijgegeven na ongeveer een derde van de wedstrijd. Kujala liet deze keer genoeg ruimte om de safety car niet te passeren voor de lijn en was op de lijn al 1,3 seconden los van de rest van het veld.

De Bonaldi Motorsport Lamborghini Huracán LP620-2 Super Trofeo liep vervolgens ver genoeg uit om ook na de verplichte pit stops de leiding te behouden. Op het natte asfalt kreeg Kujala nog te maken met achterblijvers en een sneller rijdende Alberto Di Folco, maar na 16 ronden werd de Finse coureur als winnaar afgevlagd, voor Di Folco en de Antonelli Motorsport auto van Daniel Zampieri en Roman Mavlanov.

Kelvin Snoeks en zijn teamgenoot Mikko Eskelinen finishten gisteren op het podium in de Pro-Am-klasse. Vandaag moest Snoeks zijn auto echter na 11 ronden aan de kant zetten. Het Nederlandse Van der Horst Motorsport Team zou op Spa debuteren in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo, maar de wagen kwam niet opdagen. De Super Trofeo organisatie liet aan AUTOSPORT.nl weten geen officiële afmelding te hebben ontvangen.a
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet