Advertorials

Advertorial ACNN: Nankang NR-2R 100 prima ontvangen

Nankang02 Kamphorst

Een half jaar na de introductie van de Nankang NS-2R 100 zijn de coureurs uitermate tevreden over deze raceband van de Taiwanese makelij. Als opvolger van de Nankang NS-2R die een treadware (hardheid) van 120 had, heeft de sinds dit seizoen gebruikte band een treadware van 100 en de ervaringen van coureurs met die band zijn bijzonder positief, zo heeft Cees Kamphorst van diverse kanten vernomen. "De coureurs zijn erg tevreden. Velen hebben nog nooit zo snel gereden op Zandvoort, als met deze band. En dat geeft een goed gevoel", aldus Cees "Klapband" Kamphorst.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

"Ten opzichte van de band van vorig jaar, zijn we met Nankang steeds verder gegaan met het ontwikkelen. Vanuit Nederland spelen we de ervaringen van coureurs door en in Taiwan gaan ze die bevindingen omzetten naar de bandentechniek. Ze zijn daar nu bezig met het verbeteren van de huidige band en dan die band vooral geschikter te maken voor specifiek regenachtige omstandigheden. Daarom wordt er doorlopend gevraagd naar de resultaten hoe de banden zich gaan gedragen op het circuit."

Nankang01

Naar Assen
Tijdens de ACNN Finaleraces, in oktober, zal er volgens Kamphorst een delegatie van Nankang naar Assen komen om de races mee te maken. "Bij Nankang is er nu een specifieke raceafdeling opgezet, Nankang Motorsport en deze afdeling gaat zich volledig richten op de fabricage van racebanden. Competition Only, zo worden die banden in de toekomst aangeduid", laat Cees Klapband weten.
De coureurs zijn tevreden over de ontwikkelingen. Henk Grendel is bijzonder positief over de stap die Nankang met deze band heeft gemaakt. "We waren altijd de Toyo-banden gewend. Daar waren we erg tevreden over. Toen kwam de overstap naar Nankang, maar dat leek geen succes. We hadden verleden jaar best wel problemen. Maar gelukkig heeft Nankang een nieuwe band ontwikkeld en daar zijn we bijzonder content mee", aldus Henk Grendel.
"Het is een enorme stap voorwaarts. De band waarmee we nu rijden heeft een uitstekende grip en houdt die grip ook op het asfalt. Ook in de regen. We zijn er bijzonder blij mee."

Betrouwbaar
Grendel wijst daarbij ook op de temperatuur van de band. "Je krijgt de band bijna niet te warm. Daardoor is die erg betrouwbaar geworden. We zijn er behoorlijk op vooruit gegaan met deze nieuwe band."
In dezelfde klasse, de BMW Ooperon Cup, rijdt ook Gerald Lekkerkerker met zijn co-equipier Sjoerd Stiksma. Ook zij hebben de Nankang NS-2R 100 onder zijn wagen. "Een enorm verschil met de voorganger", laat Gerald Lekkerkerker weten. "De vorige versie draaide vaak om de velg, daar hebben we nu helemaal geen last meer van. Daarnaast heeft deze band veel balans en dat kun je in de race heel goed merken.

Lekkerkerker weet dat het altijd moeilijk is om een goede band te hebben voor zowel regen, als droog weer. "Je moet zoeken naar compromissen en met deze Nankang NS-2R 100 zijn wij erg tevreden."

Wat betreft de beschikbaarheid en leveringen, zijn er vanuit de rijders geen klachten te horen.
Voor Cees Kamphorst goed om te horen. "We weten dat we op de goede weg zijn. En nu gaan we nog meer verbeteringen aanbrengen. We zijn blij met de ervaringen van de coureurs."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet