V8 Supercars

Div: Volvo neemt Polestar voor 100% over

Volvo Cars heeft haar high performance tuner Polestar, die ook verantwoordelijk is voor de race-activiteiten van het merk, vandaag voor 100% overgenomen. Alle High Performance producten van het merk zullen in de toekomst van de toevoeging Polestar voorzien zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Willem J. Staat/Polestar

2015 Scott McLaughlin
Prachtige autosport toekomst voor Volvo. Marketing President Alain Visser leed met de overname van Polestar een gevoelige nederlaag. Het merk heeft definitief voor een autosport toekomst gekozen!


Volvo neem Polestar voor 100% over
Sinds 1996 werken Volvo en Polestar op het gebied van de autosport en high performance productontwikkeling nauw samen. Op dit moment is Volvo zelfs één van de grootste Europese hybride autofabrikanten. Vooral de ontwikkeling van milieuvriendelijke motoren heeft bij Volvo hoge prioriteit.

Vooral voor de autosport is dit goed nieuws zeker omdat marketing President Alain Visser zich eind 2014 negatief uitliet over de sportactiviteiten van het merk. Volvo Cars heeft met deze overname duidelijk voor Autosport en High Performance gekozen.

Hoewel Polestar nu volledig door Volvo Cars is overgenomen blijft de leiding gewoon in handen van voormalig eigenaar Christian Dahl.
Christian Dahl: "Ten eerste zullen we altijd een racing team blijven. Maar dit betekent ook dat we onze volledige aandacht op onze hard core business kunnen richten. M.a.w. Volvo auto's ontwikkelen.

IMG 3978
Enkele jaren geleden was het merk in het WTCC actief. De TCR heeft bij Polestar misschien de toekomst?

Volvo verwacht in 2017 750 Polestar V60 Wagon en S60 versies te verkopen. Onder het volledige Volvo-eigendom verwacht men dit marktaandeel naar 1000 tot 1500 eenheden te kunnen opvoeren.

Volvo is zoals bekend actief in de Australische V8 Supercars en in het Zweedse STCC waar Prins Carl Philip afgelopen weekend een spectaculaire overwinning voor het merk op het circuit van Falkenberg behaalde. Ook zou men bij Volvo eventueel belangstelling hebben om in het FIA Formule E kampioenschap in te stappen.

volvosv60polestar7m


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet