Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Laatste ronde, laatste kansen op de Salzburgring

De strijd om de titel in het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap nadert de ontknoping. Het aankomende weekend treden de NEC Formule Renault 2.0 coureurs aan voor de achtste én laatste ronde van het seizoen op de snelle en spectaculaire Salzburgring.

Tekst: Sander Dorsman

Tijdens het vorige race evenement op het Circuit Anderstorp in Zweden deed Red Bull coureur Filipe Albuquerque goede zaken. De Portugees boekte een klinkende zege en een tweede plaats en nam daarmee de leiding in het tussenklassement over van Chris van der Drift. Met nog 2 races te verrijden op de Salzburgring heeft Albuquerque een voorsprong van 17 punten. Van der Drift zal dus vol aan de bak moeten om aanspraak te maken op de titel.

De derde en vierde plaats in het tussenklassement worden momenteel bezet door Xavier Maassen (220 punten) en Mervyn Kool (176 punten). Beide rijders zullen gefocust zijn op een Oostenrijks dagsucces, daar de titel voor hen nagenoeg buiten bereik ligt.

Formule Renault 2.0 debutanten Oscar Wilkens, Dennis Swart en Gwendolyn Hertzberger naderen het einde van hun ‘leerjaar’. De drie coureurs hebben duidelijk progressie geboekt tijdens het verloop van het seizoen.

 wilkens_actie_oschersleben


Opvallend was vooral de mooie vierde plaats van Oscar Wilkens tijdens de race op het TT Circuit Assen. Zoals het er nu naar uitziet zullen we hen volgend jaar terugzien in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap.

Tussenklassement NEC Formule Renault 2.0, na 14 races
1. Filipe Albuquerque, 258 punten
2. Chris van der Drift, 241
3. Xavier Maassen, 220 punten
4. Mervyn Kool, 176 punten
5. John Edwards, 162 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet