Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Chris van der Drift de snelste man op Donington Park

Voor de negende en tiende ronde uit de Eurocup Formule Renault 2.0, reisden Chris van der Drift, Xavier Maassen, Carlo van Dam en Henki Waldschmidt af naar Donington. Vanaf de eerste trainingssessie werd duidelijk dat Chris van der Drift en zijn team JD Motorsport veel snelheid hadden meegenomen naar het Britse circuit. De trainingen werden als snelste afgesloten, twee pole positions werden behaald en ook beide races finishte Chris als eerste.

Naast het spektakel dat de eerste race met zich mee bracht, kreeg deze wedstrijd ook een andere lading. Bij de start raakten Chris van der Drift, Felipe Albuquerque en Bertrand Baguette in een heftige strijd verwikkelt. Albuquerque duwde Baguette op het gras en na de race werden deze twee heren op het matje geroepen. Felipe kreeg vervolgens een straf van 25 seconden. Maar omdat de Portugees Van der Drift de schuld gaf van het incident, kreeg ook de JD Motorsport rijder 25 seconden straftijd. Door deze beslissing vielen beide titelstrijders buiten de punten. Het team van Chris heeft naderhand een protest ingediend, waarna de punten voor race één voor alsnog aan geen enkele coureur is toegekend. Eenmaal op adem gekomen keerde Van der Drift terug in zijn zwartgrijze bolide om keihard toe te slaan in race twee. Opnieuw reed de Nederlandse Nieuw-Zeelander naar de hoogste trede van het podium, nadat hij de race van start tot finish had geleid.

 drift_actie


Chris van der Drift: “Dit was een fantastisch weekend. Van te voren werd mij verteld dat het enige tijd kon duren om opnieuw aan de auto te wennen, nadat ik op Silverstone in de A1 Grand Prix auto van Nieuw-Zeeland had gereden. Maar ik wist dat dit geen probleem zou worden. Vanaf het begin was ik snel en dat leidde ertoe dat ik de twee races kon leiden van start tot finish. Naar mijn mening heeft men verkeerd gehandeld na de eerste race, om mij een uur na de race 25 seconden straf te geven. Ik heb de race gewonnen en het is nu afwachten welk uitsluitsel gegeven gaat worden. Op dit moment is aan niemand een punt toegekend. De tweede race was geweldig en ik wil het team ontzettend bedanken voor al het goede werk. Ik heb de leiding in het klassement steviger in handen, dus ik kijk enorm uit naar de laatste twee Eurocup weekenden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet