Porsche Cups

Porsche Supercup: Podium voor Patrick Huisman, Jeroen Bleekemolen vierde

Tijdens de finale van de Porsche Supercup op Monza deden de Nederlanders het uitstekend. Patrick Huisman behaalde een uitstekende derde plek, terwijl Jeroen Bleekemolen als vierde eindigde.

tekst Willem J. Staat

 Start Merzario

Arturo Merzario keerde met de Porsche Supercup nog eenmaal op Monza terug. Foto: Porsche

Zege voor Uwe Alzen
Jeroen Bleekemolen was door het kampioensteam van Richard Westbrook speciaal ingehuurd om tevens het teamkampioenschap in de wacht te slepen. Jeroen deed het uitstekend voor het team van Morellato dat met Richard Westbrook eerder dit jaar reeds de Porsche Supercup in de wacht sleepte. Met een uitstekende vierde plek hielp Jeroen het Morellato-team tevens aan de titel voor teams. Patrick Huisman eindigde als derde. Patrick: "Ik had een Superstart en eigenlijk had ik nog niet eens op een podium gerekend. Het spijt me dat mijn teamgenoot Alex Zampredi drie ronden voor het einde na een touché uitviel. Ik geloof ook niet dat het mijn schuld was."

De Duitser Uwe Alzen leidde de allerlaatste Porsche Supercupwedstrijd van start tot finish, terwijl kampioen Richard Westbrook als tweede eindigde. Alzen won de wedstrijd met een gemiddelde van 183.660 km/u en vestigde met dit hoge gemiddelde een nieuw wedstrijdrecord. Het laatste record met een gemiddelde van 178.783 km/u werd in 1978 eveneens in Monza gevestigd. Alzen: "Het was een fantastische race, het gaf enorm veel genoegen om op de snelste baan van het jaar te rijden. Ik had een goed jaar. Ik heb Bahrein, Silverstone en Monza gewonnen. Ons team heeft het uitstekend gedaan"

 Advies voor Merzario

Welgemeende adviezen voor Arturo Merzario van vader en dochter Ecclestone en Niki Lauda. Foto: Porsche

Gastcoureur Arturo Merzario
De 63-jarige Arturo was door Porsche als gastrijder uitgenodigd. De Italiaanse racelegende startte als vijftiende en eindigde als dertiende Merzario: "Met mij prestatie was ik niet bijster tevreden. Maar het was een enorm genoegen om met de Porsche op deze snelle baan te race. Die auto heeft veel power en heeft een uitstekende wegligging. Mocht Porsche mij ooit weer uitnodigen dan sta ik direct paraat." Michel Bleekemolen, Simon Frederiks en Robert van den Berg eindigden respectievelijk als zeventiende, achttiende en negentiende

UITSLAG
1. Uwe Alzen(D) 24.34.925 gem. 183.669 km/u
2. Richard Westbrook(GB) op 3.758 seconden
3. Patrick Huisman(NL) op 11.470 seconden
4. Jeroen Bleekemolen(NL) op 12.333 seconden
5. Richard Lietz(A)op 12.538 seconden
6. Christian Menzel(D)op 14.966 seconden
7. Jan Seyffarth(D) op 17.041 seconden
8. Jörg Hardt(D) op 19.021 seconden
9. Lance David Arnold(D) op 19.653 seconden
10.Richard Williams(GB) op 21.925 seconden

Sneslte ronde: Uwe Alzen 1.52.623 gem. 185.173 km/u
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet