Formula E

Formule E: Citroën sluit partnership met Richard Branson. “Formule E gaat Formule 1 overvleugelen”

Virgin-baas Sir Richard Branson en Citroën hebben gisteren in Battersea hun partnership voor het seizoen 2015/2016 bevestigd. Officieel gaat het team DS Virgin Racing Team heten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Citroen/Formule E

01 DS Virgin Racing
Vlnr. Alex Tai, Sir Richard Branson Yves Bonnefront van Citroen.


DS Partnership met Virgin Racing. "Formule E gaat Formule 1 overvleugelen"
Via het DS merk van Citroën zal er voor het seizoen 2015/2016 logistieke technische ondersteuning op het gebied van Research#Development aan het team van Virgin Racing geleverd worden. Het doel is uiteraard om kampioenschappen te gaan winnen. "De samenwerking tussen DS en Virgin betekent niet alleen een partnership tussen twee fantastische merken maar wij hebben ons ook ten doel gesteld om het FIA Formule E Kampioenschap te winnen. Het is onze ambitie om pionierswerk op het gebied van nieuwe technologieën in de Formule E te verrichten en dit op het serieproduct over te brengen" verklaart teambaas Alex Tai.

Sir Richard Branson: " Ik ben erg verheugd dat wij een partner van het kaliber DS gevonden hebben. Formule E heeft spannende fan vriendelijke wedstrijden gecreëerd waar vrijwel elk team een kans heeft om te winnen. Met onze nieuwe partner DS wil ik meerdere kampioenschappen gaan winnen. Ik ben ervan overtuigd dat dit partnership een groot succes gaat worden. Niet alleen op de baan maar ook als katalysator voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen."

Overigens liet Branson gisteren nog een bommetje ploffen door in aanwezigheid van Jean Todt te verklaren dat de Formule E de Formule 1 in de toekomst gaat overvleugelen.

"De clean Energy business gaat alle andere zaken in de toekomst overvleugelen" is Branson overtuigd. Renault, Audi en BMW zijn inmiddels al bij de Formule E betrokken en met de komst van DS is er nu een vierde fabrikant bijgekomen. Zakelijk gezien kon Branson misschien wel een punt hebben want het huidige F1 business model rammelt behoorlijk. Je hoeft er het web en de Social Media maar op na te slaan. Voor fabrikanten een reden om zich mogelijk elders te gaan oriënteren.

Jean Todt was er als de kippen bij om te stellen dat "het nonsens was" om de Formule E met de Formule 1 te vergelijken. "Wij hebben de Formule E nodig maar ook de Formule 1 met daarnaast WEC, rally's en WTCC."

Virgin Racing
Virgin Racing in de toekomst met DS.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet