Clio Cup

Niels Langeveld verstevigt koppositie in Clio Cup Benelux met zege en derde plaats tijdens Zolder Superprix

nl zolder 1

Met een overwinning in de eerste en een derde positie in de tweede race heeft Niels Langeveld de leiding in het klassement van de Clio Cup Benelux 2015 nog steviger in handen genomen. Tijdens de drukbezochte Zolder Superprix wist Langeveld in de eerste race weg te rijden bij zijn concurrenten, om vervolgens de race te controleren en met bijna zes seconden op nummer twee Loris Hezemans de race overtuigend te winnen. In de tweede race kon Langeveld vanaf de derde startpositie al snel de leiding in de race overnemen. Dit keer was zijn snelheid echter niet voldoende om de leiding vast te houden, maar met een derde positie kon Langeveld toch tevreden terugkijken op zijn weekend.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

De derde ronde in de Clio Cup Benelux vond opnieuw plaats in België, na de races op Spa-Francorchamps in mei nu tijdens de Zolder Superprix. Deze uitdagende baan, ook wel bekend als de omloop van Terlaemen, ligt Niels Langeveld goed: "Dit is een circuit waar echt alles moet kloppen om succesvol te zijn. Je remmen moeten top zijn en je moet je snelheid goed meenemen in de bochten om je positie vast te kunnen houden."

nl zolder 2

Tijdens de kwalificatie op zaterdag reed Langeveld de snelste ronde, wat hem de poleposition in de eerste race op zondagochtend opleverde. "Een prima ronde", vond de Sassenheimer. "Mijn op één na snelste ronde, goed voor de startpositie in de tweede race, ging minder goed. Het lukt mij niet om in de buurt te komen van mijn snelste ronde en dus zal race twee vanaf de derde positie starten, achter Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen."

De Zolder Superprix is een evenement waarin naast de Clio Cup Benelux ook de Supercar Challenge en de BOSS GP, een klasse met ondermeer oud-Formule 1 auto's en -Indycars rijden. Op het evenement kwamen veel bezoekers af en dat maakte de sfeer op de Belgische piste erg gezellig.

nl zolder 3

Niels Langeveld startte de eerste race op zondagochtend vanaf pole erg sterk. Hij reed in de eerste twee ronden weg bij zijn achtervolgers en sloeg een mooi gat. Vervolgens gingen die ook nog de strijd met elkaar aan, waardoor Langeveld de race goed kon controleren. Zonder tot het uiterste te hoeven gaan kon hij een comfortabele voorsprong houden. Zelfs toen hij bemerkte dat hij wat problemen kreeg bij het schakelen bracht dat de zege niet meer in gevaar. Na 17 ronden kwam Langeveld als eerste over de finish, bijna zes seconden voor Loris Hezemans en ruim acht seconden voor Sebastiaan Bleekemolen.

nl zolder 5

nl zolder p

De tweede race op zondagmiddag begon Langeveld als derde, maar na een goede start vond hij direct aansluiting bij Bleekemolen en al in de eerste ronde wist hij zijn opponent te passeren. Ook raceleider Hezemans moest er al snel aan geloven en na de eerste doorkomst kwam Langeveld al als leider door. Zo voortvarend als de eerste ronde verliep, zo zwaar werd echter de rest van de race. "Mijn rechte lijn snelheid was niet goed, het schakelen werd erg lastig en het lukte me niet om de bochten aan te vallen zoals dat in de eerste race wel ging." Lijdzaam moest Langeveld toezien hoe zowel Bleekemolen als Hezemans hem passeerden en vervolgens ook bij hem wegreden. "Ik wist op dat moment dat ik moest proberen om zoveel mogelijk punten te scoren en met een derde plaats is dat gelukkig gelukt. Het is jammer, maar meer zat er deze race helaas niet in."

nl zolder 4

Na twee evenementen op Belgische bodem zijn de volgende races van de Clio Cup Benelux weer in Nederland. Op 1 en 2 augustus staan tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen weer twee races op het programma. Dit jaarlijks terugkerende auto- en motorsportfeest wordt altijd zeer druk bezocht en met een demo van Max Verstappen in zijn Toro Rosso op het programma zullen er naar verwachting meer dan 100.000 bezoekers naar Assen komen. "Een prachtig evenement, waar ik hoop weer om de zeges te kunnen strijden", besluit een tevreden Niels Langeveld.

Met de app Periscope is het voor iedereen mogelijk om de races van Niels Langeveld live te volgen via de onboard camera.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet