Clio Cup

Winst voor Sebastiaan Bleekemolen in Clio Cup Benelux op Circuit Zolder

tb zolder pr2

Sebastiaan Bleekemolen heeft op Circuit Zolder de tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux op zijn naam geschreven. Loris Hezemans maakte het succes voor Team Bleekemolen compleet door in de slipstream van de regerend kampioen de tweede plaats voor zich op te eisen. In de eerste wedstrijd van de dag mochten de twee Team Bleekemolen-piloten, na een fel onderling gevecht, met een tweede plaats voor Hezemans en een derde voor Bleekemolen ook al op het podium plaatsnemen. Met posities in de top zeven voor René Steenmetz, Michael Bleekemolen en Stéphane Polderman scoorden ook de overige Team Bleekemolen-rijders tijdens de Super Prix op Circuit Zolder uitstekend.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Na de wedstrijden op Circuit Park Zandvoort en Spa-Francorchamps kwam de Clio Cup Benelux voor de derde ronde van het kampioenschap in actie tijdens de Superprix op Circuit Zolder. Op de Belgische omloop, waar inhalen lastig is en met name de remmen het zwaar te verduren hebben, trainden de Team Bleekemolen-rijders zich zoals gebruikelijk weer naar posities voorin het veld.

tb zolder lh

Met een tweede plaats was Loris Hezemans de hoogst geklasseerde Team Bleekemolen-piloot, maar het jonge talent werd op de voet gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen, René Steenmetz en Stéphane Polderman. Daarmee vier rijders van Team Bleekemolen in de top vijf, terwijl Michael Bleekemolen daar met een achtste plaats direct bij aansloot. Voor de startopstelling van race twee was de uitgangspositie met een eerste plaats voor Hezemans en een tweede voor Sebastiaan Bleekemolen zelfs nog fraaier. Door andere verplichtingen moest Melvin de Groot in België helaas verstek laten gaan.

tb zolder sb

De dubbel
In de eerste wedstrijd over dertig minuten waren Sebastiaan Bleekemolen en Loris Hezemans de smaakmakers van de race. De teamgenoten streden voortdurend om iedere centimeter asfalt. Na al enkele keren van positie te zijn gewisseld, sloeg Hezemans in de voorlaatste ronde toe en pakte ten koste van regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen de tweede plaats. In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid en was het Sebastiaan Bleekemolen die de race naar zijn hand zette. Vanaf de tweede startpositie moest de regerend kampioen eerst nog een plaatsje prijsgeven, om vervolgens zijn naaste concurrenten te passeren en de leiding te nemen. Hoewel het gat naar de op de tweede plaats rijdende Hezemans in de slotfase nog angstig klein werd, behield Bleekemolen de koppositie en pakte zo de overwinning. De tweede plaats van Hezemans maakte het succes van Team Bleekemolen compleet.

tb zolder mb

Meer mogelijk
"Mijn start was niet optimaal, maar eenmaal terug aan de leiding kon ik een gaatje slaan. Tegen het eind begon de auto wat in te houden, waardoor het toch nog benauwd werd", aldus de winnaar na afloop. Ondanks zijn zege was Bleekemolen niet helemaal tevreden. "In de eerste race had er zeker een tweede plaats ingezeten. In het gevecht raakte Loris me twee keer behoorlijk hard, waardoor de auto flinke schade opliep en ook niet goed meer reed. Dat is gewoon jammer. Ik mis ook nog steeds wat motorvermogen, maar met de langzame bochten op Circuit Zolder heb je er minder nadeel van", blikte de regerend kampioen terug.

tb zolder rs

Topklasseringen
In de eerste race reed Steenmetz achter zijn strijdende teamgenoten een bekeken race die hem de vierde plaats opleverde. In race twee rekende Steenmetz in de slotfase af met Polderman en pakte met een vijfde plaats voor de tweede keer op rij een top vijf klassering.

tb zolder sp

Polderman zag een uitstekende start in de beginfase van de tweede race beloond met een vierde plaats, maar de Team Bleekemolen-rijder moest gedurende de wedstrijd wat terrein prijsgeven en passeerde als zesde de finish. In de eerste race moest Polderman na een bezoek aan de pits genoegen nemen met een 14de positie. Michael Bleekemolen lukte het in de eerste race net niet om het gat naar de vijfde plaats dicht te rijden, maar de routinier hield op zijn beurt zijn achtervolger op afstand, waardoor hij beslag legde op plaats zes. In race twee passeerde Michael Bleekemolen in het spoor van zijn teamgenoten als zevende de finish.

Podium voor Jeroen Bleekemolen
Eveneens in België, maar dan op het circuit van Spa-Francorchamps, kwam Jeroen Bleekemolen in actie. Na zijn sterke optreden vorige week in de 24 Uur van Le Mans, stond voor Bleekemolen een ronde van de ADAC GT Masters op het programma. In de Bentley Continental GT3 van Bentley Team HTP legde Bleekemolen samen met Luca Stolz in de eerste race beslag op een fraaie derde podiumpositie, nadat het duo van een zesde startplaats moest vertrekken. "Het was een mooie race, maar in het gevecht dat ik had sleten de banden wat snel. Met een derde plaats ben ik tevreden", aldus Jeroen Bleekemolen. In de tweede race zag de Nederlander zijn voordeel voor de keuze van regenbanden teniet gedaan, toen het veld, ondanks dat de wedstrijd al tot 'wet race' was verklaard, toch de mogelijkheid kreeg om van banden te wisselen. Als dertiende gestart, passeerde de Bentley als vijftiende de finish.

Clio Cup Benelux, Superprix Circuit Zolder
Race 1: 1. Niels Langeveld, 17 ronden; 2. Loris Hezemans, op 5.927; 3. Sebastiaan Bleekemolen, op 8.278; 4. René Steenmetz, op 10.621; 5. Ronald Morien, op 13.977; 6. Michael Bleekemolen, op 17.802; 14. Stéphane Polderman, op 3 ronden.

Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 17 ronden; 2. Loris Hezemans, op 0.373; 3. Niels Langeveld, op 9.390; 4. Romain De Leval, op 9.615; 5. René Steenmetz, op 9.615; 6. Stéphane Polderman, op 14.042; 7. Michael Bleekemolen, op 19.435.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet