EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Jaap van Lagen derde op Donington

Op het Engelse circuit van Donington Park is Jaap van Lagen derde geworden in de strijd om de Eurocup Mégane Trophy. Van Lagen wist niet alleen beslag te leggen op een podiumplaats, maar zette eveneens de snelste raceronde neer. Dit leverde hem een extra kampioenschapspunt op. Met dit resultaat bouwde hij zijn leidende positie in het kampioenschap verder uit. Na negen races leidt Van Lagen het kampioenschap met 89 punten. Morgen vertrekt Van Lagen van de derde startplaats en zal opnieuw proberen om zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit te bouwen.

 jaap_donington1


Van Lagen had een prima start en reed als tweede de eerste rechterbocht (Redgate) in. Hij wist deze plaats in de openingsronde te verdedigen, ondanks dat Jean-Philippe Dayraut en Bruce Lorgere-Roux behoorlijk aandrongen. In de vijfde ronde moest Van Lagen Dayraut in de Melbourne Hairpin voorbij laten gaan. Hij verloor opnieuw een positie aan Lorgere-Roux Van Lagen liet zich echter niet uit het veld slaan en wist Dayraut te passeren. In een mooi gevecht om de derde positie zette de Fransman de bolide weer langs Van Lagen, maar wist hem niet veel later alweer terug te pakken. Halverwege de zestien ronden tellende manche behield Van Lagen zijn derde plaats en consolideerde deze positie tot aan de finish en zette bovendien in de slotfase van de wedstrijd de snelste raceronde neer!

Jaap van Lagen: “Ik heb erg blij met mijn derde plaats. Het was gedurende de race continu stuivertje wisselen om de posities twee, drie en vier. Vooral de gevechten met Dayraut waren erg spannend, maar hierdoor verloor ik wel de aansluiting met Lahaye en Lorgere-Roux. Ik wist het gat naar het tweetal in de bochten te verkleinen, maar op de rechte stukken liepen ze weer op mij uit. Nadat ik Dayraut van mij wist af te schudden, kon ik mij weer concentreren op mijn race en zette in de laatste ronde hierdoor nog de snelste tijd neer. Doordat Campanico achter mij finishte, ben ik weer verder op mijn belangrijkste concurrent uitgelopen. Het maakt voor mij niet bijzonder veel uit dat ik vandaag derde ben geworden. Ik concentreer me op het kampioenschap en zolang ik mijn punten maar blijf pakken, is er geen vuiltje aan de lucht.

 donington_podium1


Uitslag eerste race:
1. Mattieu Lahaye, Tech 1 Racing, 25:33.838
2. Bruce Lorgere-Roux, Tech 1 Racing, + 01.755
3. Jaap van Lagen, Equipe Verschuur, + 02.160
4. Jean-Philippe Dayraut, Epsilon Euskadi, + 06.810
5. Franck Mailleux, TDS, + 22.941

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet