Formule 2

GP2 Series: Pantano wint thuisrace. Titelstrijd wordt in laatste race beslist

Giorgio Pantano heeft vandaag de eerste race op Monza gewonnen voor de beide titelkandidaten Nelson Piquet Jr en Lewis Hamilton. Giorgio Pantano maakte zijn woorden van gisteren waar door zijn thuisrace te winnen en de snelste ronde in de wedstrijd te rijden. De extra punten voor de snelste ronde pakte de Italiaan in de laatste ronde af van Hamilton die daardoor net geen kampioen kon worden. Lewis Hamilton en Nelson Piquet wachten dus nog een onrustige nacht om morgenochtend onderling te bepalen wie de kampioen wordt in de GP2 Serie.

Pantano, Piquet en Hamilton waren de mannen op het podium met een verrassend snelle Filippi op de vierde plaats voor Premat, Nicolas Lapierre en Clivio Piccione. Hiroki Yoshimoto pakte de achtste plaats en start morgenochtend dus van pole position.
Het verschil tussen Lewis Hamilton en Piquet is nu terug gebracht tot 6 punten in het voordeel van de Brit. Om kampioen te worden moet Piquet de race winnen en de snelste ronde in de race rijden. Hamilton moet buiten de punten eindigen. Eigenlijk een onmogelijke opdracht voor de Braziliaan. Maar we hebben wel eens meer verrassingen gezien. Het blijft een mechanische sport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet