Formule 1

Formule 1: Raïkkönen tweeduizendste van een seconde sneller dan Schumacher

Felipe Massa en Michael Schumacher leken lang de grootste kandidaten voor de pole, maar in de laatste seconden van de kwalifiactietraining wist de Iceman er op de valreep nog een 1'21"484 uit te persen, 0.002 sec. sneller dan Schumi. Massa reed uiteindelijk de vierde tijd achter Heidfeld, Alonso kreeg in de laatste sessie een lekke band en kon niet meer doen dan de schade beperkt houden met een vijfde tijd.

Tekst: Marco Antheunisse

De eerste kwalificatiesessie stond in het teken van een code rood, veroorzaakt door een lekke linkerachterband van Sakon Yamamoto. De band liep van de velg bij een snelheid van zo’n 300 km op het rechte eind. Yamamoto wist de wagen recht te houden en kon veilig de pits bereiken, maar het rondzwaaiende rubber had flinke delen van zijn bodywork afgeslagen en die moesten door de marshalls en zelfs twee ‘blaasmachines’ worden verwijderd. Al met al werd de sessie zo’n acht minuten stilgelegd. Pech voor o.a. Christijan Albers, die door de code rood zijn snelle ronde moest afbreken en zonder tijd de pits weer in kwam.

In de eerste sessie werden de beste tijden neergezet door Michael Schumacher en Fernando Alonso, Christijan Albers reed de achttiende tijd en was dus klaar voor vandaag. Ook klaar was Christian Klien, die weliswaar snel genoeg was voor de tweede sessie, maar veel te hard over de kerbstones ging in de chicane en spinde. Ook Sakon Yamamoto, Takuma Sato, Tiago Monteiro, Mark Webber en Vitantonio Liuzzi konden na de eerste sessie de overall uittrekken.

In de tweede sessie reed Klien dus niet. Snel was Robert Kubica, die achter Felipe Massa de tweede tijd reed. Jenson Button leek de laatste sessie niet te halen, tot hij in de laatste seconden zijn tijd nog voldoende kon verbeteren.

Opvallend genoeg waren bij de laatste tien slechts vijf constructeurs betrokken, te weten Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber en Honda. Toyota zakte dus weer door het ijs en ook Williams redde het niet, met Mark Webber zelfs pas op een 19e plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet