Formule 2

GP2 Series: Piquet slaat eerste slag

Nelson Piquet Jr heeft op het circuit Monza de eerste twee puntjes afgesnoept van Lewis Hamilton. Het verschil tussen de twee kemphanen betreft nu nog acht punten, met de laatste twee races in het verschiet. Hamilton zal de feature race van morgen vanaf de derde plaats aanvangen.

Tekst: Daan Jeuken

Er zal dit weekend in Monza continu gerekend worden: hoeveel punten is het verschil nu? Wat moet wie nu doen om kampioen te worden? De coureurs in kwestie zullen deze discussie echter voornamelijk aan zich voorbij laten gaan, zij moeten gewoon zo hard mogelijk rijden. Vandaag was Piquet degene die dit het beste deed; met een tijd van 1:30.161 eiste hij de pole position en de daarmee vergezelde twee punten op.

Het was een kat-en-muis-spelletje tussen Piquet en Hamilton; precies zoals het publiek dat wil zien. De eerste slag was voor Piquet, maar beide coureurs doken na hun eerste run de pits in om de auto nog net te fine tunen. Vervolgens reed Hamilton de snelste tijd, maar Piquet dook er twintig seconden later weer onderdoor. Hamiltons derde poging was wederom de snelste, maar toen Piquet deze tijd verbeterde met zeventiende leek het pleit beslecht. Hamilton snoepte tot twee maal toe wat van de voorsprong af, maar moest zijn meerdere erkennen in de Braziliaan. Tot overmaat van ramp voor Hamilton wist Giorgio Pantano vlak voor tijd zijn auto nog tussen die van de twee rivalen te zetten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet