GT

Las Moras Racing Team ‘Halbzeitmeister’ in GT4 European Series

201506072 LMRT

Halverwege het seizoen van de Competition102 GT4 European Series gaat Las Moras Racing Team nog steeds aan de leiding van het kampioenschap. De 'Halbzeitmeisters' uit Krimpen aan de Lek behaalden op de Oostenrijkse Red Bull Ring hun vierde GT4 zege van het seizoen. Naast hun mooie overwinning, behaalden Jelle Beelen en Marcel Nooren ook een derde plaats, waardoor Las Moras Racing Team tot op heden tijdens alle races van het seizoen 2015 in de topdrie vertegenwoordigd was. Een andere uitzonderlijke prestatie werd geleverd door Luc Braams en Duncan Huisman. Zij stuurden hun Chevrolet Camaro GT4 in de eerste race met oververhitte remschijven als vierde over de finish.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Twee weken voordat het startsein wordt gegeven voor de Grand Prix van Oostenrijk, kwam Las Moras Racing Team in actie op de Red Bull Ring, een 4,3 kilometer lange piste in de Alpen. Helaas zonder Liesette Braams, die vanwege ziekte de races van de Competition102 GT4 European Series aan zich voorbij moest laten gaan. Om de vrouwelijke coureur van het Krimpense raceteam een hart onder de riem te steken, waren alle auto's in het kampioenschap voorzien van de boodschap "Get well soon Liesette!".

201506071 LMRT

Slijtageslag voor Luc Braams en Duncan Huisman
Bij tropische temperaturen werd de eerste race van de GT4 European Series aangevangen. Komend vanaf de vijfde startpositie, vocht Luc Braams een spannend duel uit met landgenoot Rob Severs. Maar in de hitte van de strijd raakten de remschijven van de Camaro overhit en Braams met haperende remmen de BMW M3 GT4 van Severs flink raakte. Braams kon zijn weg vervolgen en werd tijdens de pitstop afgelost door teamgenoot Duncan Huisman. "De remschijven hebben het hier behoorlijk zwaar, met name in de eerste drie bochten. Na twee ronden zijn ze dusdanig heet, dat je nauwelijks nog vertraagd", aldus Huisman, die een indrukwekkende inhaalrace reed. Huisman was in de eerste race in de slotfase zelfs de snelste op de baan was en stuurde uiteindelijk knap als vierde de Camaro over de finish. In race 2 haalde het duo de eindstreep niet; in de twaalfde ronde moest Huisman opgeven met een afgebroken ophanging en eindigde daardoor met lege handen.

Jelle Beelen en Marcel Nooren: 'Geweldig voor het kampioenschap'
Jelle Beelen en Marcel Nooren deden ondertussen uitstekende zaken voor het kampioenschap. Het Las Moras-duo finishte eerder in het seizoen alle races in de top drie en ook op de Red Bull Ring weer twee keer op het erepodium. Na spannende gevechten met de KTM-coureurs Sascha Halek en Peter Ebner en Aston Martin Vantage-rijder Jörg Viebahn werd de #69-Chevrolet Camaro GT4 als derde afgevlagd. "Ik had een superstart. Ik spoot naar voren en ging samen met KTM-piloot Peter Ebner de eerste bocht door. De Aston Martin Vantage GT4 van Jörg Viebahn dook ineens op in mijn achteruitkijkspiegel en we hebben vervolgens een mooi gevecht gehad om de tweede plaats, dat ik wist te winnen. Door een probleempje zijn we uiteindelijk als derde geëindigd. Maar het belangrijkste is dat we weer goed gescoord hebben voor het kampioenschap. Super!", reageerde Nooren. Het weekend zou nog beter worden met een overwinning in de tweede race, de vierde GT4 zege van het seizoen voor het Krimpense raceteam. "Dit is geweldig voor onze kampioenschapsambities", aldus Beelen. "We staan nu aardig wat puntjes los dus het ziet er goed uit voor ons."

De overwinning van Las Moras Racing Team werd overschaduwd door een zware crash met Jörg Viebahn en Rosen Daskalov in de slotronde van de tweede race, maar beide coureurs konden gelukkig zelfstandig hun auto verlaten.

De volgende races in de Competition102 GT4 European Series staan gepland in het weekeinde van 20 en 21 juni op het Belgische Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps.

COMPETITION102 GT4 EUROPEAN SERIES - RED BULL RING - 5 & 6 JUNI

Race 1: 1. Ebner / Halek, KTM X-BOW GT4, 30 ronden in 52:19,343 minuten, 2. Viebahn, Aston Martin Vantage GT4, + 7,498 seconden, 3. Beelen / Nooren, Chevrolet Camaro GT4, + 8,670 en 4. Braams / Huisman, Chevrolet Camaro GT4, + 31,425

Race 2: 1. Beelen / Nooren, Chevrolet Camaro GT4, 29 ronden in 50:56,378 minuten, 2. Knap / Severs, BMW M3 GT4, + 8,814 seconden, 3. Viebahn, Aston Martin Vantage GT4, + 22,538 en niet geklasseerd: Huisman / Braams, Chevrolet Camaro.