V8 Supercars

V8 Supercars: V8 Supercars expandeert met races in Azië

De V8 Supercarorganisatie heeft bekend gemaakt dat er dit jaar bij de KL City Grand Prix in Kuala Lumpur een aantal V8 Supercarteams van de partij zal zijn. Ook is er uitbreiding van de kalender met races in China en Indonesië te verwachten!

Tekst Willem J. Staat
Foto archief autosport.nl

5-Winterbottom E7R0945


V8 Supercars expandeert met races in Azië
Tijdens het weekend van 7-9 augustus vindt in de straten van Kuala Lumpur de KL City Grand Prix plaats. Een evenement waarbij ook verschillende V8 Supercarteams van de partij zullen zijn. Een evenement dat te vergelijken valt met het inmiddels verdwenen VKV City Racing in Rotterdam. In 2016 vindt er op dezelfde locatie een non-championshipwedstrijd plaats. Inmiddels zou V8 Supercar CEO James Warburton een intentieverklaring getekend hebben om vanaf 2017 een kampioenschapswedstrijd in Kuala Lumpur te houden.

In de omgeving van de Indonesische hoofdstad Jakarta zou kort bij de luchthaven eveneens een nieuw circuit verrijzen. De plannen zouden inmiddels in een ver gevorderd stadium zijn en Warburton zou inmiddels ook uitvoerig met de Indonesiërs gesproken hebben.

Ook in China wordt er inmiddels een gloednieuw circuit gebouwd. Naar verwachting zal het 3,2 km. lange circuit van Zhejiang medio volgend jaar klaar zijn. Met de Chinezen zijn er inmiddels ook hooglopende contacten. Overigens vond er in 2005 een V8 Supercarwedstrijd in Shanghai plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet