DNRT

DNRT: Auto Traa-Flexipool Racing gaat voor podium in 24-uren van Barcelona

In het weekend van 9 en 10 september doet Auto Traa-Flexipool Racing (Gennep) met als rijders Ivo Breukers en Gerrie Willems voor de zesde keer mee aan de 24-uren van Barcelona. Met een kleine 70 toerwagenequipes is deze langeafstandsrace ook dit jaar weer druk bezet. De wedstrijd wordt verreden op het Formule I circuit bij Barcelona.

Het eerste jaar (2001) dat Breukers en Willems in Barcelona aan de start stonden, vormden zij een equipe met Harald Roelse en Huub Vermeulen en eindigden als winnaars van de dieselklasse op de hoogste trede van het podium. In de jaren daarna bleek de betrouwbare SEAT Ibiza niet meer opgewassen tegen de snellere Spaanse diesels. Daarop werd een SEAT Léon 1.9TDI omgebouwd naar circuitspecificaties. Met deze auto kon de equipe weliswaar vooraan meestrijden, maar pech en schade voorkwam podiumplaatsen. Dit jaar komt Auto Traa-Flexipool Racing uit met een 220PK sterke 2.0 TDI SEAT Léon.

Gastrijder Helmert-Jan van der Slik
Nadat vorig jaar Tom Coronel als derde rijder de Léon bemande, zullen Breukers en Willems dit jaar worden bijgestaan door de jonge, veelbelovende Helmert-Jan van der Slik. In 2003 en 2004 won Van der Slik verschillende kampioenschappen in de Formule Ford waarna hij in 2005 de overstap maakte naar de Formule Renault. Van der Slik was tevens actief in de SEAT Endurance Cup en heeft dus de ervaring om een auto aan de finish te brengen. Met de 2006-Léon is uitgebreid getest en de betrouwbaarheid lijkt goed. Tijdens de race in Barcelona verwacht het team ongeveer dertig gasten uit Nederland. Het doel is duidelijk, een podiumpositie. Na Barcelona wordt de auto geprepareerd voor de 24 uren in Dubai. Deze wedstrijd staat voor 12/13 januari 2007 op de kalender.

De race in Barcelona start zaterdag 9 september om 12.00 uur. De website van het team www.traa-acoma.nl zal regelmatig geüpdatet worden met nieuws, resultaten en foto’s.

tekst: p.r.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet