Diversen

Div: John Bosch wint Ferrari 430 Challenge op de Nürburging

Met twee ijzersterke races beleefde John Bosch dit weekeinde een perfect weekeinde op de Nürburgring in Duitsland, waar de elfde en twaalfde race van de Ferrari 430 Challenge 2006 werden verreden. Op zaterdag reed hij vanaf de achtste startpositie naar een tweede plaats en vandaag pakte hij zijn eerste overwinning van het seizoen.

 bosch_wint

De eerste Ferrari 430 Challenge race tijdens de Nürburgring Ferarri Days ging zaterdag van start in de regen, maar John startte op slicks. Hij werkte zich snel op naar de vierde plaats en nam de leiding toen de op regenbanden rijdende top drie de pits indook voor slicks op het moment dat de baan helemaal droog was. In de tweede helft van de race bleek de Oostenrijker Philipp Baron sneller, maar John was tevreden met zijn vijfde podiumplaats van het seizoen. “Ik had een prima race, een perfecte auto en een snelle reguliere stop. Baron was de laatste tien ronden gewoon sneller, maar ik ben blij met deze tweede plaats, ook omdat we daarmee weer derde staan in het kampioenschap.”

Race 2
Op zondag bekroonde Bosch zijn uitstekende weekeinde met een dominante overwinning. Hij vertrok wederom vanaf de achtste positie, maar lag na de eerste bocht al op de derde plaats. De baan was opnieuw nat en het miezerde, maar dit keer stond vrijwel het hele veld op slicks. Onder die moeilijke omstandigheden bleek John een klasse apart: na één ronde lag hij aan kop en hield hij regerend kampioen Michael Cullen tot aan de verplichte pitstops onder controle. Met een wederom snelle stop behield hij de leiding en in de laatste twintig minuten van de vijftig minuten durende race vergrootte hij elke ronde zijn voorsprong. “Het begon weer te regenen en vanaf dat moment kon ik steeds verder uitlopen. Ik had hier voor het hele weekeinde een uitstekende auto, dus complimenten aan het hele team. Het is mooi dat we het harde werken van de afgelopen maanden nu beloond zien met onze eerste overwinning van het jaar.”
John Bosch staat nu derde in de tussenstand van het kampioenschap en het heeft met twaalf punten achterstand op Cullen nog zicht op de tweede plaats.
De dertiende en veertiende race van het seizoen vinden plaats tijdens de afsluitende Ferrari World Finals op Monza op 24 en 25 oktober.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet