GT

FIA GT: Davies en Biagi winnen honderdste FIA GT Championship-race

Jamie Davies en Thomas Biagi hebben op het circuit van Dijon-Prenois hun eerste seizoensoverwinning behaald in het FIA GT-kampioenschap. Peter/Wendlinger en Piccini/Deletraz, beiden met de Aston Martin DBR 9, vulden de andere podiumplaatsen. In de GT2-klasse werden de prijzen verdeeld tussen de Ferrari’s: eerste werden Melo/Bobbi, voor Mullen/Niarchos en Salo/Aguas.

Tekst: Daan Jeuken

In de honderdste race van de klasse vertrokken Davies en Biagi vanaf de tweede startplaats, na in de kwalificatie te zijn verslagen met maarliefst zeven tiende van een seconde. Een gigantisch gat, maar geen garanties voor de race, zo bleek. Biagi tikte de Saleen namelijk van de baan, wat polezitters Janis/Bert een rit door de grindbak kostte, waarmee ze uiteindelijk uit het zicht van de overwinning waren. Leiders Davies/Biagi kregen hiervoor een drive-throughpenalty, maar dit kon ze niet verhinderen uiteindelijk met een gat van zeventien seconden als winnaars over de meet te komen.

Voor het Belgisch/Nederlands team GLPK-Carsport was er weinig eer te behalen in Dijon. Al na dertien ronden – de winnaars reden er uiteindelijk 132 – moest Anthony Kumpen zijn stilgevallen Corvette aan de kant parkeren. Voor de race werd er een podiumplaats voor mogelijk gehouden, maar problemen met onder andere de motor, de koeling en het water maakten een einde aan de race, nog voordat Longin en Hezemans hun opwachting konden maken.

1 Davies/Biagi, 132 ronden
2. Peter/Wendlinger, op 19.933
3. Piccini/Deletraz, op 23.622
4. Janis/Bert Saleen, op 23.754
5. Bartels/Bertolini, op 47.464
6. Babini/Pescatori, op 56.021
7. Gollin/Ramos, op 1 ronde
8. Bouchut/Leuenberger, op 5 rondes
9. Melo/Bobbi, op 5 rondes (GT2)
10. Mullen/Niarchos, op 7 rondes (GT2)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet