Formula Renault 2.0

Hasse-Clot naar Manor MP Motorsport voor Eurocup Formule Renault 2.0

Hasse-Clot

De jonge Fransman Valentin Hasse-Clot heeft een contract getekend met Manor MP Motorsport om de rest van het seizoen aan de Eurocup Formule Renault 2.0 deel te nemen. Hasse-Clot maakt komend weekend op Spa zijn debuut voor het team.


Tekst: Ingezonden bericht
Foto: PR

Door de komst van Hasse-Clot schrijft het Brits-Nederlandse team nu vier auto's in voor de toonaangevende Formule Renault 2.0-klasse. De 19-jarige Fransman voegt zich bij Dennis Olsen (winnaar van de derde wedstrijd van het kampioenschap), Ignazio D'Agosto en Lasse Sørensen.

Hasse-Clot nam vorig jaar deel aan het Franse Formule 4-kampioenschap en maakte dit jaar de overstap naar de Formule Renault. In de openingsronde van de Northern European Cup op Monza beleefde hij een spetterend debuut door meteen naar het podium te rijden.

In het eerste raceweekend van de Eurocup, op Motorland Aragon eind april, reed Hasse-Clot nog voor een ander team. Nu hij zich bij Manor MP heeft gevoegd, is hij vastbesloten om meer podiumplaatsen te scoren en de rookie-titel voor zich op te eisen.

"Ik ben blij dat ik voor Manor MP kan rijden, want het is een van de beste teams op de grid", aldus Hasse-Clot. "Als rookie is het goed voor mij om in hetzelfde team te zitten als ervaren coureurs als Dennis Olsen en Ignazio D'Agosto. Ook Lasse Sørensen wordt mijn teamgenoot: met hem reed ik vorig jaar in het Franse F4-kampioenschap. Ik ken 'm goed, dus het is mooi dat we kunnen samenwerken."

"Nadat ik op Monza op het podium stond in mijn eerste FR 2.0-weekend, is mijn doel voor de rest van het seizoen om veel punten binnen te halen en het rookie-kampioenschap te winnen. Ik wil snel opnieuw op het podium staan!"

Nadat Hasse-Clot in 2013 het Franse Nationale 150-kartkampioenschap won, eindigde hij in zijn eerste seizoen in raceauto's als tiende in de Franse F4-klasse, waarin ook van Renault-motoren gebruik wordt gemaakt. Daarna besloot hij meteen door te stoten naar de Formule Renault.

Teammanager Sander Dorsman heet de Franse tiener van harte welkom: "We zijn erg blij dat Valentin zich aansluit bij Dennis, Ignazio en Lasse om ons Eurocup-team te versterken. Hij is een geweldig talent en heeft zijn snelheid al in de NEC laten zien."

Hasse-Clots eerste kwalificatiesessie in de Eurocup als Manor MP-coureur gaat komende zaterdag om 9.35 van start. De eerste race op Spa begint om 13.50. Op zondag begint de tweede kwalificatiesessie om 9.00. De race start vervolgens om 12.25.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet