DTM

DTM: Tweede seizoenszege voor Tom Kristensen

 podium


Audi heeft de zevende ronde van de DTM, verreden op Circuit Park Zandvoort, gewonnen. De Deen Tom Kristensen leidde de race van start tot finish. Klassementsaanvoerder Bernd Schneider (Mercedes) was de man van de race. Hij verruilde zijn zevende startplek voor de tweede plaats op het erepodium. Martin Tomczyk (derde) was de tweede Audi-rijder op het ereschavot. Jamie Green kon de pole position weer niet omzetten in een zege. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan de achtste plaats. De race was een prachtig kijkspektakel, met mooie gevechten en fraaie inhaalmanoeuvres!


Tekst: Roy van der Laan

Audi was aan de beurt om op Circuit Park Zandvoort te winnen, na zeges voor Mercedes (2001), Audi (2002), Mercedes (2003), Audi (2004) en Mercedes (2005). Het lukte, ondanks enkele fouten in de Audi-gelederen.
Na de natte warm-up werd de race onder droge omstandigheden verreden. Jamie Green kon ook zijn vierde pole position van het seizoen niet in een zege omzetten.

 start_voor


De Mercedes-coureur kwam slecht weg bij de start en viel terug naar de vijfde plek achter het Audi-viertal Kristensen, Tomczyk, Ekström en Frentzen.
Voor Vanina Ickx kwam er al in de eerste ronde een einde aan haar race, nadat ze was geraakt door haar teamgenoot (!) Nicolas Kiesa.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet