Porsche Cups

Div: Porsche Carrera Cup: Tweede plek voor Jeroen Bleekemolen

 jeroen_start


Jeroen Bleekemolen heeft op Circuit Park Zandvoort een fantastische gastrace gereden in de Porsche Carrera Cup. De jonge coureur stapte voor de eerste keer dit jaar in een Porsche 997 GT3 Cup en reed in een meer-dan-supersterk startveld naar de tweede plaats. De zege ging naar Richard Westbrook, de klassementsaanvoerder in de Porsche Supercup.


Tekst: Roy van der Laan

De rijders in de Porsche Carrera Cup reden op Circuit Park Zandvoort uitsluitend op droog asfalt, totdat de race begon. De wedstrijd werd onder natte en dus moeilijke omstandigheden verreden. Jeroen Bleekemolen liet wederom zien waarom hij in de DTM of een andere absolute topklasse thuishoort. Hij begon de race als vierde en werkte zich bij de start op naar de derde plaats. Na een foutje viel Jeroen terug naar de vierde plek, om zich vervolgens naar de tweede plek op te werken. Eerst moest Richard Lietz, een topper in de Porsche Supercup, eraan geloven. Vervolgens moest ook Chris Mamerow, de nummer drie in de tussenstand van de Porsche Carrera Cup, zijn meerdere in de coureur uit Aerdenhout erkennen.
Richard Lietz vertrok van pole position. In de beginfase lag hij op kop, maar gedurende de race viel hij steeds verder terug. Richard Westbrook, de eerste ronden op de tweede plek, profiteerde en won de race relatief onbedreigd.
Uwe Alzen eindigde als derde, Patrick Huisman moest genoegen nemen met de achtste plek.


Voldoening

"Ik heb vorig jaar twee races in de Porsche Supercup op Indianapolis gereden, dat is al mijn ervaring met de Porsche 997", aldus de zeer tevreden Jeroen na de race. "De andere rijders in de Porsche Carrera Cup rijden bijna elke week. Vandaag reed ik ook mijn eerste meters met de auto in de regen. Ik behoorde het hele weekeinde tot de snelste rijders, en dat in een zeer competitief veld met vier of vijf kampioenen uit de Porsche Supercup. Ik heb laten zien dat ik voorop kan rijden in een zeer competitief veld met gelijkwaardige auto's. Deze race gaf mij echt voldoening; ik stapte in en reed meteen voorin. Verder vond ik het leuk dat de mensen rond het Audi DTM-team mijn race volgden. Dr. Ullrich van Audi kwam mij na de race feliciteren, ik hoorde van diverse Audi-rijders ook nu weer dat ze het jammer vinden dat ik er niet meer bij ben."
Jeroen denkt dat hij een goede kans maakt om volgend seizoen weer in de DTM uit te komen. "Dat is mijn doel, samen met de A1 GP. Ik heb dus eigenlijk twee doelstellingen voor volgend seizoen."
 huisman

Patrick Huisman reed naar een achtste plaats.

 michael_grind

Michael Bleekemolen maakte enkele uitstapjes naast de baan en kwam niet verder dan de 21ste plaats.

 kuus

Menno Kuus moest na problemen in de training achteraan starten en wist zich door een fantastische race naar de subtop toe te rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet