Diversen

Div: Seat Leon Supercopa: Madeno Racing op het podium

De Fin Mikko Heino is op de derde plaats geëindigd in de tweede race van de Seat Leon Supercopa. Dat betekende toch nog een podiumplek voor het Nederlandse Madeno Racing. De race werd gewonnen door Christian Hohenadel, gevolgd door Florian Gruber.

Tekst: Roy van der Laan
Foto: Tim Böhme


De tweede race van de Seat Leon Supercopa werd onder kletsnatte omstandigheden verreden. Mikko Heino, de Fin uitkomend voor het Nederlandse Madeno Racing, mocht van pole position vertrekken. Net als bijvoorbeeld in de F3 Euro Series wordt de top acht van de eerste race omgedraaid om aldus de startgrid van de tweede race te vormen. Heino, achtste in de eerste race, profiteerde hiervan.

 seat_heino

De Fin had weinig plezier van zijn pole; bij de start verloor hij meteen vier plaatsen. Hij eindigde uiteindelijk, in de stromende regen, toch nog als derde.
Jose Joao Magalhaes en Willy Welles, beiden uitkomend voor Madeno Racing, vielen in de eerste race uit en moesten dus in de tweede wedstrijd achteraan starten. ‘JJ’ kwam als twaalfde over de finish, Welles werd netjes tiende.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet