DTM

DTM: Warm-up valt in het water

Vrijdag en zaterdag was het (nagenoeg) droog, de dames en heren DTM-coureurs concentreerden zich destijds dus op het vinden van de juiste ‘droge’ afstelling. Op zondagochtend gingen de hemelsluizen open. Dat gaf de rijders de kans om, zo goed als mogelijk in het beschikbare half uur, een regenafstelling te vinden.

Tekst: Roy van der Laan

De rijders en teams in de DTM hebben het niet gemakkelijk. Tijdens de warm up reden ze voor de eerste keer in de regen. Dat betekende dat ze qua afstelling weer opnieuw konden beginnen. De vraag was of de rijders nuttige informatie aan het vergaren waren. Volgens de weersvoorspelling wordt het vanmiddag immers droog.
Na een half uur voerde Jean Alesi (Mercedes) de ranglijst aan. Zijn snelste tijd van 1:49.703 (zeventien seconden langzamer dan de pole position-tijd) liet duidelijk zien hoe ongelofelijk nat en glad het circuit was! Tom Kristensen (Audi) reed de tweede tijd, gevolgd door Mika Häkkinen (Mercedes) en Martin Tomczyk (Audi). Jamie Green, de man die zo meteen van pole position vertrekt, sloot de top tien af.
Vanina Ickx zakte fors door het ijs. De dame kwam niet verder dan een tijd van 2:02 en dat was negen seconden langzamer dan de op één na langzaamste rijder Nicolas Kiesa. Susie Stoddart deed het helemaal niet verkeerd. Zij realiseerde de zeventiende tijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet