Diversen

Div: VW Polo Cup: Allard Kalff maakt er een mooie show van

Onder natte, en dus moeilijke, omstandigheden werd de tweede race van de ADAC Volkswagen Polo Cup verreden. Allard Kalff had het naar zijn zin op het gladde asfalt van Circuit Park Zandvoort. Hij leek op weg naar een podiumplek, tot hij een beetje te enthousiast het Scheivlak indook. Het eindresultaat: de zevende plaats.

Tekst: Roy van der Laan

Allard Kalff maakte een goede start; in de eerste ronde verruilde hij zijn negende startplek voor de vijfde plaats. Bij het ingaan van de tweede ronde gaf Kalff weer drie plaatsen weg tussen de Tarzanbocht en de Hunzerug. "Ik zag in mijn achteruitkijkspiegel dat de rijder achter mij te laat remde", aldus Allard. "Ik ging opzij om te voorkomen dat hij mij zou raken. Dat kostte mij uiteindelijk drie plaatsen."
In de tweede ronde ging het fout toen Sebastian Voges zijn Polo op het dak legde. De wedstrijdleiding reageerde met het inzetten van de safety car.
Na de hervatting van de race begon het harder te regenen. Dat was natuurlijk in het voordeel van Kalff, die zich onder de moeilijke omstandigheden naar voren vocht.

Derde plek

In het tweede deel van de race had Allard zicht op de derde plek; hij zette derde man Constantin Dressler onder zware druk. Het duel tussen het tweetal was fraai, tot de Zandvoorter in het Scheivlak door een eigen fout van de baan vloog. Hij kon zijn race vervolgen, maar meer dan een uiteindelijke zevende plek zat er niet in.
De race werd gewonnen door Jimmy Johansson, die gisteren (zaterdag) de titel voortijdig veiligstelde. Niclas Kentenich eindigde als tweede, voor Constantin Dressler.
Michiel Willebrands, de andere Nederlandse gastrijder, begon zijn race als 25ste en laatste en eindigde als dertiende.

Leuke race

Ik had vandaag op het podium moeten staan", vond Allard Kalff. "Ik wilde Dressler in het Scheivlak passeren, maar ik remde te laat. De auto brak uit, waarna ik in het grind terechtkwam. Ik kijk verder met een goed gevoel op de race terug. Het was een leuke wedstrijd, met veel uitremmen en verdedigen. Ik heb echt gelachen tijdens de race, zo had ik het naar mijn zin."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet