GT

GT: Nissan snel op Brands Hatch, Buhk 'out' na crash

VSA BSS BHT15 GR8R2341

Het Blancpain Sprint Series weekeinde op Brands Hatch is slecht begonnen voor Bentley Team HTP en Belgian Audi Club Team WRT. Maximilian Buhk schreef in de eerste vrije training op het Engelse circuit zijn Bentley Continental GT3 af, terwijl Laurens Vanthoor vroeg in de tweede vrije training van de baan ging en daarbij de achterzijde van zijn Audi R8 LMS ultra flink beschadigde. Snelste auto na twee vrije trainingen was de door MRS GT Racing ingezette Nissan GT-R Nismo GT3 van Craig Dolby en Sean Walkinshaw.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Vision Sport Agency / Olivier Beroud

In de eerste vrije training op het 3,916 kilometer lange circuit was de BMW Sports Trophy Team Brasil BMW Z4 GT3 van Sergio Jimenez het snelste. De Braziliaan noteerde een snelste tijd van 1:25.528, waarmee hij 0,091 seconden sneller was dan de Belgian Audi Club Team WRT Audi van Laurens Vanthoor en 0,209 seconden sneller dan de Nissan van Craig Dolby.Bentley-coureur Maximilian Buhk, de Blancpain Endurance Series kampioen van 2013, verloor bij het uitkomen van Paddock Hill Bend de controle over zijn Bentley en klapte aan de andere kant van de baan hard in de muur. De Duitse coureur kon gelukkig ongedeerd uitstappen, maar de schade aan de Bentley was dusdanig groot dat de Bentley niet meer in actie gaat komen dit weekeinde.

VSA BSS BHT15 CT7E2309

Vroeg in de tweede vrije training ging ook Laurens Vanthoor van de baan. De Belgische coureur maakte een zeldzame fout, waarna zijn Audi hard de vangrails raakte. Door schade aan de vangrails en de beschadigde Audi werd de sessie tijdelijk stilgelegd. Na de herstart kwamen de 17 resterende auto's weer op de baan en was het uiteindelijk Dolby die met een 1:24.558 het snelste was, op een honderdste gevolgd door de Audi van Christopher Mies.

Nick Catsburg eindigde met teamgenoot Albert von Thurn und Taxis in de eerste sessie als 12e en in de tweede sessie als negende. Jules Szymkowiak werd in de tweede sessie 14e, nadat hij de eerste sessie niet in actie kwam. Robin Frijns kwam door de crash van Vanthoor in de tweede sessie niet in actie.

Later vandaag staat de kwalificatie voor de eerste race van morgen op het programma.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet