V8 Supercars

V8 Supercars: BMW met Roger Penske naar V8 Supercars in 2017?

Momenteel zijn er tussen BMW en Roger Penske oriënterende gesprekken gevoerd over een mogelijke instap in de V8 Supercars in 2017. De gesprekken werden officieel bevestigd door Hendrik von Kuenheim die voor de BMW Group als senior vice President in de regio Asia, Pacific en Zuid Afrika voor het merk actief is.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Penske/Willem J. Staat

Shell BMW Helix
Agusto Farfus rijdt in de DTM al met een prachtig Shell Kleurenschema. En ook de Penske Indycar/NASCAR bolides rijden soms met dit kleurenschema. Toeval of niet? Maar BMW wordt sinds vandaag in verbinding gebracht met een mogelijke instap in de V8 Supercars. Op basis van de DTM M4?


Roger Penske praat met BMW over mogelijke instap
Gisteren werd in Melbourne bevestigd dat er officieel oriënterende gesprekken zijn gevoerd over een mogelijke instap van BMW in de V8 Supercars vanaf 2017. BMW senior President Von Kuenheim en Roger Penske zijn geen onbekenden voor elkaar. Beiden kennen elkaar uit het tijdperk dat eerst genoemde voor BMW Noord Amerika werkte. Omdat Penske de komende jaren een aantal BMW dealerships gaat openen kan een instap in de V8 Supercars een ideale optie zijn.

Die beslissing hangt echt niet van Von Kuenheim af. Sportdirecteur Jens Marquardt en Marketingman Ian Robertson hebben uiteindelijk de eindverantwoording. In het verleden won Jim Richards met een BMW 635 CSI en een BMW M3 het Australische Toerwagenkampioenschap.

Ook het Japanse Lexus dat eveneens bindingen met Roger Penske heeft wordt met een Supercarproject in verbinding gebracht.Afgelopen zondag behaalde Will Davison voor Mercedes de allereerste seizoensoverwinning in een hoofdwedstrijd.

Het AMG Customer Team van Betty Klimenko lijkt dit seizoen op de juiste weg te zijn. Ontwikkelingen die door de Europese concurrentie kennelijk nauwlettend gevolgd worden. Interessant voor het nieuwe Supercar-reglement( dat vanaf 1 januari 2017 van kracht wordt) is dat er niet per sé gebruik gemaakt hoeft te worden van een V8 motor en dat tweedeursversies eveneens worden toegelaten.

DJR Scott Pye
Wurth ook al een sponsor die jarenlang in de Europese racerij actief is en waarmee Penske bindingen heeft. Het contract met Ford eindigt eind volgend jaar. De kans dat DJR Penske met Ford doorgaat in dit kampioenschap is uiterst klein.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet