Diversen

Div: Eerste punten voor Loris Hezemans bij geslaagde première nieuwe Audi Sport TT Cup

2015 Loris Hezemans
Loris Hezemans behaalde in de tweede race zijn eerste punten

In het voorprogramma van de DTM op Hockenheim beleefde dit weekeinde ook de nieuwe Audi Sport TT Cup zijn première. In totaal stonden er 24 auto's aan de start, 18 voor juniorrijders en zes voor door Audi geselecteerde VIP's. De Oostenrijker Marc Coleselli en de Duitser Dennis Marschall waren de winnaars van de beide races. Met Loris Hezemans neemt er één Nederlandse coureur deel aan de cup. In de eerste race raakte hij direct na de start al betrokken bij een aanrijding en viel uit, in de tweede wedstrijd eindigde hij als negende en behaalde daarmee zijn eerste punten.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

"Het weekeinde begon heel goed met de vijfde tijd in de vrije training, en dat op een baan waarop ik maar één keer twee uurtjes heb gereden, dus daar was ik heel tevreden mee", startte Hezemans zijn relaas over het verloop van het weekeinde. "In de kwalificatie zaten we echter niet goed met de bandenspanning en daardoor was ik slechts 18e. Als we dat goed hadden gedaan, hadden we misschien ergens rond de achtste of negende plaats kunnen staan."

2015 Audi TT Cup 3
Het nodige contact werd niet geschuwd

De eerste race, waarin de Deen Nicolaj Møller Madsen vanaf pole vertrok, maar uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Oostenrijker Marc Aurel Coleselli, was voor de Nederlandse rijder een kortstondige aangelegenheid: "Ik had een hele goede start en kon meteen vier mensen inhalen, maar in de eerste bocht wilden er drie mensen tegelijkertijd door de bocht. Een van de gastrijders raakte het rechter achterwiel van mijn auto en daardoor ging in in de rondte en de muur in. Het was een race-ongeluk, hij kon er ook niets aan doen, want werd ook geraakt."

In de tweede wedstrijd, gewonnen door Dennis Marschall, zoon van de Duitse merkencupspecialist Thomas Marschall, startte Hezemans als 21e en eindigde na een keurig gereden race als negende. "Als je de gastrijder niet meerekent, zelfs als achtste", preciseert de rijder. "Daar ben ik wel tevreden mee. De snelheid is er zeker, dat bleek ook wel in de vrije training, maar je moet gewoon alles goed voor elkaar hebben om er een perfect weekeinde van te maken." Hezemans toont zich zeer onder de indruk van de aanpak en de organisatie van de nieuwe cup. "Als je alleen al naar de hospitality kijkt die Audi heeft neergezet voor de TT Cup, dat lijkt wel de DTM-hospitality. Ik vind het super. Het enige is dat er misschien wat erg ruig gereden werd, er was best wat schade, en dat is jammer." De volgende races van de TT Cup worden eind juni verreden op de Norisring.

Uitslag:
Race 1:
1. Marc Coleselli (Oos), 13 r. in 24:12,014
2. Nicolaj Møller Madsen (Den), op 5,853
3. Dennis Marschall (Dui), op 11,410
4. Jan Kisiel (Pol), op 12,486
5. Tanner Foust (VSt), op 14,896
6. Joonas Lappalainen (Fin), op 15,363
7. Levin Amweg (Zwi), op 19,444
8. Christoph Hofbauer (Dui), op 23,490

2015 Audi TT Cup 1

Race 2:
1. Dennis Marschall (Dui), 13 r. in 29:53,445
2. Nicolaj Møller Madsen (Den), op 2,936
3. Alexis van de Poele (Bel), op 3,294
4. Marc Coleselli (Oos), op 3,660
5. Joonas Lappalainen (Fin), op 4,859
6. Tanner Foust (VSt), op 7,536
7. Christoph Hofbauer (Dui), op 10,187
8. Anton Marklund (Zwe), op 17,193

Stand:
1. Dennis Marschall, 43 punten
2. Nicolaj Møller Madsen, 42
3. Marc Coleselli, 41
4. Jonas Lappalainen, 28
5. Christoph Hofbauer, 25
6. Alexis van de Poele, 24
12. Loris Hezemans, 11

Leaders R2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet