DTM

DTM: Mattias Ekström beboet

Hoe ga je niet met je buitenlandse gasten om? Dat liet de politie in Zandvoort gisteravond weer eens zien met een sterk staaltje bureaucratie. De meeste DTM-rijders en teamleden wonen in het NH-Hotel in Zandvoort, direct tegenover de hoofdingang van het circuit aan de Burgemeester Van Alphenstraat. Dan is het makkelijker om niet telkens met je auto tussen hotel en paddock heen en weer te rijden, maar deze afstand te voet, per fiets of met de zeer populaire scooters (in het Duits aangeduid als "roller") af te leggen. Een afstand van zo'n 20 meter, één keer recht de straat oversteken.

Tekst: René de Boer

Mattias Ekström deed dat gisteravond per scooter ook toen hij terugkwam van de Audi-bootrace. Daarbij had hij geen helm op en prompt werd hij aangehouden door een overijverige politieagent, die hem een boete oplegde van 50 Euro. "Ja, natuurlijk, officieel heeft hij gelijk, maar een keer de straat oversteken moet toch eigenlijk kunnen. Hij had het misschien bij een waarschuwing kunnen laten", aldus Ekström.

De Zweed had overigens nog geluk: omdat hij even daarvoor aan de bootrace had deelgenomnen, had hij ook geen papieren bij zich. Dat werd gelukkig door de vingers gezien, zodat hij toch nog op tijd bij zijn volgende afspraak verscheen. Geld had hij ook niet bij zich, maar daarbij bracht Audi-perswoordvoerder Mark Schneider uitkomst.

Natuurlijk, wet is wet, maar iets meer coulance zou misschien wel vriendelijk zijn. Tenslotte brengt de DTM ook heel wat geld in diverse Zandvoortse laadjes, en dan was een waarschuwing ook wel voldoende geweest. Inmiddels is de mentaliteit van de Zandvoortse politie in de paddock genoegzaam bekend en rijdt iedereen keurig met helm op. Hebben ze toch nog hun zin...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet