Porsche Carrera Cup Benelux

Start van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015 tijdens World Endurance Championship in Spa

spa-preview-hospitality-unit

Gentlemen: start your Porsche 911 engines!
Voor het derde jaar op rij start de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tijdens het Belgische weekend van het World Endurance Championship, een weekend waarin Porsche sowieso een voorname rol speelt. Met de komst van de nieuwe Porsche 991 Cup, het derde jaar van de samenwerking met Continental en opnieuw een spannende competitie voor de boeg, is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zowel op als naast het circuit weer klaar voor een mooi seizoen.

Tekst en foto's: PR

Het deelnemersveld aan de editie 2015 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, bewijst eens te meer het opzet van de organisatoren, met name een mooie mix van snelle rijders met de ervaren gentlemen drivers. Voor Steven Stichelbout, de seriesmanager van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, is dat een bewijs van de juiste aanpak.

"De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux staat open voor iedereen die met een Porsche 911 wil racen. Niet alleen de meest recente Porsche 991, maar ook de types Porsche 997 MKI en MKII zijn welkom, terwijl je echt niet over een indrukwekkend racepalmares moet beschikken om bij ons veel plezier op en naast het circuit te beleven. Ons kampioenschap is zodanig opgebouwd dat iedereen er zijn gading vindt, zonder kunstmatige ingrepen. Het is puur racen, met voor iedereen de juiste omgeving. Wij zijn er van overtuigd dat sommige gentlemen drivers misschien nog wat koudwatervrees hebben, maar zij zijn dit weekend altijd welkom om zelf de sfeer op te snuiven en ons weekend van dichtbij mee te maken. Ze genieten van dezelfde aanpak als de professionele rijders en dat is de beste manier om als piloot te groeien en ronde na ronde sneller te worden. Ik denk dat we tijdens de tweede race van het seizoen zeker nog bijkomende wagens mogen verwelkomen, terwijl nu al meer dan de helft van het startveld gentlemen drivers zijn. Sowieso zijn we tevreden dat we heel wat meer vaste inschrijvingen hebben dan een jaar geleden, waardoor we een solide basis voor de rest van het seizoen kennen. Hoe dan ook, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is bij uitstek dé competitie in de Benelux waar echte competitie zonder verdere ingrepen tot zijn recht komt, volledig in de filosofie van Porsche en de motorsporttraditie van Porsche!"

spa-preview-teams-preparing-1

Tweemaal sprinten
Dit lange weekend van 30 april, 1 mei en 2 mei staat de prachtige omloop van Spa-Francorchamps dus in het teken van het World Endurance Championship en... twee Porsche 911 competities. Naast de openingsmanche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn er ook de Britse collega's van de Porsche Carrera Cup UK aan het werk. Beide series zullen tweemaal sprinten, met twee races van 30 minuten voor de rijders uit de Benelux. Vanaf vrijdag wordt er geracet, met een race om 15u25, terwijl op zaterdag de start om 11u20 wordt gegeven. Het format van de weekends is dus gewijzigd, met overigens 2 uur vrije trainingen op donderdag (10u00-11u00 en 14u30-15u30), met andere woorden heel wat rijtijd voor de rijders aan het stuur van de diverse Porsche 911. De kwalificatie tot slot vindt plaats vrijdagochtend om 11u40.

In de sfeer van Porsche
Racen met Porsche, dat is ook genieten van prachtige racemeetings. Uiteraard zullen de deelnemers en fans na de spannende wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kunnen genieten van het WK Uithouding, met officiële Porsche vertegenwoordiging in zowel LM P1, met de Hybride Porsche 919, als in GTE Pro met de Porsche 911 RSR. Een van de deelnemers aan het stuur van een Porsche 911 uit GTE Am zou trouwens wel eens zijn opwachting kunnen maken tijdens de vrije trainingen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux... en het is niet de minste! De Amerikaanse topacteur Patrick Dempsey deelt de wagen met Max van Splunteren, die zeker een titelkandidaat mag genoemd worden.

Tussen de trainingssessies en de races zal de prachtige hospitality van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Benelux niet enkel de rijders ontvangen, maar ook klanten uit alle drie de Benelux landen, net als gasten van Porsche AG en Porsche Motorsport. "Tevens staan er een aantal gezamenlijke activiteiten op het programma voor gasten en/of rijders van de GT3CCB en de RSR en LMP1 fabrieksteams, wat aangeeft dat we allemaal onderdeel zijn van de grote Porsche Motorsport familie", aldus Robert van Barneveld, verantwoordelijke van de marketing van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

spa-preview-teams-preparing-2

Een hechte band met Continental
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux start het derde seizoen van de samenwerking met Continental "en de reacties van de teams na de eerste tests van dit seizoen zijn buitengewoon positief. De band werkt op de nieuwe 991 zelfs uitzonderlijk goed, zowel qua performance als levensduur."
Alvorens het asfalt van Spa te betreden, blikt Steven Stichelbout een laatste maal vooruit op het weekend en het seizoen:
"We zijn enorm dankbaar met de steun van de Porsche invoerders, die juist in deze tijd laten zien dat ze autosport een warm hart toe dragen en er in geloven dat sport hun producten kan ondersteunen. We zijn uiteraard ook trots op alle teams en rijders die dit jaar, opnieuw, hun vertrouwen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux hebben uitgesproken en gekozen hebben voor een deelname. We wensen iedereen dan ook een geweldig mooi, sportief en spannend seizoen."

Wie alle actualiteit rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op de voet wil volgen, kan terecht op de Facebook pagina: www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux

Bekijk de Highlight Clip van seizoen 2014:

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet