Porsche Carrera Cup Benelux

Max van Splunteren solo op titeljacht in Porsche GT3 Cup

GT3.nl Max van Splunteren test Spa-Francorchamps II 150425

Het fameuze circuit van Spa-Francorchamps vormt komend weekeinde het decor van de eerste races in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2015. Max van Splunteren gaat dit jaar weliswaar solo op titeljacht, maar heeft donderdag voorafgaand aan de races op Spa-Francorchamps een bijzondere teamgenoot: niemand minder dan de Amerikaanse acteur Patrick Dempsey, tot voor kort te zien als dokter Derek Shepherd in de populaire tv-serie Grey's Anatomy, maakt dan namelijk zijn opwachting in de Porsche van GT3.nl.

Tekst en foto's: PR

Max van Splunteren gaat dit jaar met de Remeha-Porsche van GT3.nl op jacht naar de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het format van deze spectaculaire merkenraces is dit seizoen aangepast; er zijn nu uitsluitend twee sprintraces van elk een half uur, hetgeen betekent dat de teams niet meer uit twee rijders hoeven te bestaan. Toch zijn er teams die wel met twee rijders uitkomen en die rijden dan elk een van de twee korte races. De solo-coureurs rijden beide manches en hun beste resultaat telt voor het kampioenschap. "Ik vind dat wel een aantrekkelijke opzet," meent de 19-jarige Van Splunteren. "Zo wordt de strijd intenser en zullen er spannende gevechten om de ereplaatsen te zien zijn. Ik verheug mij dan ook op een prachtig seizoen!"

GT3.nl Max van Splunteren test Spa-Francorchamps I 150425

De kalender voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux telt dit jaar 6 data, met elk twee races, te beginnen met de wedstrijden in het voorprogramma van het WEC (World Endurance Championship) komend weekeinde op het circuit van Spa-Francorchamps (met races op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei). Daarna staan de circuits van Zolder, Assen, nog eens Zolder en tweemaal Zandvoort op de kalender. In Assen (dinsdag 7 juli) en Zolder (donderdag 27 augustus) vinden de races plaats tijdens een unieke Porsche-dag, met diverse spectaculaire onderdelen. De toegang op die dagen is gratis. "De kalender is veelbelovend, met vier verschillende circuits en de twee speciale Porsche events, dus ik denk dat we een mooi seizoen tegemoet gaan," aldus Max van Splunteren, die naast het racen druk is met zijn Lucht & Ruimtevaart opleiding aan de TU in Delft. De Remeha-Porsche van GT3.nl wordt ook dit seizoen gerund door het gerenommeerde team van Land Motorsport. "Afgelopen week hebben we in de regen op Spa kunnen testen en ons team heeft de nieuwe auto (model 991) super geprepareerd; we hebben bijna 400 kilometer kunnen testen en ik mag wel zeggen dat we er klaar voor zijn!"

Verrassend mag ook het nieuws worden genoemd dat niemand minder dan de 49-jarige Amerikaanse acteur Patrick Dempsey aanstaande donderdag (30 april) samen met Max van Splunteren zal deelnemen aan de vrije trainingen op het circuit van Spa-Francorchamps. Dempsey rijdt komend weekeinde tijdens de WEC races met een Porsche RSR van Proton Racing in de LMGTE klasse en wil graag in de Remeha-Porsche van GT3.nl extra kilometers maken op het lastige circuit in de Ardennen. "Toen hij ons benaderde of hij met ons mee kon testen hebben wij meteen ja gezegd. Dat is ook het voordeel als je geen rekening hoeft te houden met een teamgenoot. En het is natuurlijk bijzonder om zo iemand in je team te hebben," concludeert Max van Splunteren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet