WSK

Karting: WSK: Ulysse de Paauw boekt eerste overwinning, Tony Kart pakt titels.

KF Nielsen-201
Nicklas Nielsen heeft zijn eerste grote prijs van het jaar beet. 

In Sarno vond gisteren de finale van de WSK Super Master Series plaats. De vierde en laatste ronde van dit kampioenschap dat uitsluitend op Italiaanse bodem werd afgewerkt kende 151 deelnemers waaronder vijf Belgen en drie Nederlanders. Ulysse de Pauw was uiterst succesvol in de KFJ waarin hij won. De titels gingen naar Clement Novalak, Marco Ardigo en Nicklas Nielsen, alle drie Tony Kart piloten.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Press.net

Clement Novalak is na vier wedstrijden dus kampioen in de KFJ. De Belg Ulysse de Pauw reed een schitterende finale na een derde plek in zijn prefinale. Door dit goede resultaat pakt hij een derde plek in de tussenstand en is daarmee de enige van de lage landen die een podium pakt. Logan Sargeant nestelde zich op P2 in de eindstand na een tweede plek in de finale van zondag.

KFJ Podium
De Belg Ulysse de Paauw won de laatste race in Sarno

In de KF gaat de strijd al het gehele seizoen tussen Nicklas Nielsen en Karol Basz. De laatste ronde werd gewonnen door Felice Tiene voor Nielsen en Alexander Vartanyan. Basz werd pas elfde en verliest dus de titel aan NIelsen. Richard Verschoor maakte nog kans op een podium klassering maar werd in Sarno pas zeventiende in de finale en achtste in de eindstand. Martijn van Leeuwen volgt net daarachter op P9.

De Belg Jonathan Thonon kon zich nog eens vooraan mengen in de strijd van de KZ2. De meervoudig wereldkampioen werd vierde in de finale, na Simo Puhakka, Paolo de Conto en Marco Ardigo. Het is wel Ardigo die de titel binnenhaalt voor Simo Puhakka en Anthony Abasse. Marijn Kremers is met een nette zevende plek de beste Nederlander, Jonathan Thonon werd elfde in de eindstand. Rick Dreezen dertiende, Jorrit Pex vijftiende, Bas Lammers 20e en Stan Pex 29e.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet