GT

GT: Christian Engelhart/Klaus Bachler pakken voor Schütz Motorsport eerste GT Masters zege in Oschersleben

De seizoensopener van de ADAC GT Masters op Oschersleben leverde een overwinning op voor de combinatie Christian Engelhart/Klaus Bachler met een Schütz Porsche 911 GT 3 R de allereerste seizoensoverwinning op. Daarachter eindigden de SLS AMG GT3's van Team Zakspeed en het Zwitserse HP Racing. Bij het eerste HTP Bentley optreden op Oschersleben slaagde de combinatie Jeroen Bleekemolen/Luca Stolz er niet in om de pole in een overwinning te verzilveren.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

ADAC GT Masters  Engelhart
Christian Engelhart is dolblij dat Klaus Bachler de Schütz Porsche 911 GT3 R als eerste over de streep gebracht heeft.


Christian Engelhart/Klaus Bachler pakken voor Schütz Motorsport eerste GT Masters zege.
De combinatie Christian Engelhart/Klaus Bachler heeft voor het kleine underdog team van Schütz Motorsport de allereerste GT Masters-overwinning van dit seizoen gepakt. Met hun Porsche 911 GT3 R won de combinatie eigenlijk onbedreigd. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd moest er vanwege twee incidenten geneutraliseerd worden.Een paar lokale regendruppels waren voldoende om de wedstrijd onder safetycar te beëindigen De Schütz Porsche 911 GT 3 R beheerste vrijwel de gehele wedstrijd. Voor de winnende Schütz Porsche vormde de Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3 van de combinatie Luca Ludwig/Sebastian Asch geen enkele bedreiging. Op de derde plek eindigde de HP Racing SLS AMG Mercedes van Harald Prozyck/Andreas Simonsen. "Ik kon geen betere entree in de ADAC GT Masters maken" verklaarde winnaar Klaus Bachler achteraf.

ADAC GT Masters Start 2
Luca Stolz(No7) komt als polesitter in de problemen. Achterin gaat het nog verder fout als de beide MS Racing Audi's tegen elkaar aanrijden en de bandenstapels modificeren.

Direct na de start moest er korststondig geneutraliseerd worden omdat de beide kfzteile MS Racing Audi R8's tegen elkaar aanreden en daarbij de bandenstapels in de chicane enigszins modificeerden. Na de herstart nam Engelhart opnieuw de leiding en wist Sebastien Asch direct op afstand te houden. Vanaf een achtste startplek wist de combinatie Proczyck/Simonsen aansluiting aan de koplopers te vinden.

De combinatie Stolz/Bleekemolen slaagde er niet in om de pole in een podiumklassering te verzilveren. Luca Stolz verloor bij de start veel terrein en bij de reguliere stop kwam Jeroen slecht weg omdat de motor tweemaal afsloeg. Meer dan een elfde plek zat er niet in. Hoewel Bleekemolen nog wel aansluiting wist te vinden bij de Reiter Camaro van Oliver Gavin kwam hij ten op zichte van de concurrentie duidelijk topspeed te kort. "Het was te verwachten" aldus Bleekemolen.

ADAC GT Masters  Nissan
Mooie Gentlemen-debuutzege voor Nissan in Oschersleben.

Dubbeloverwinning voor Nissan in het Gentlemen klassement
Direct bij het Nissan debuut in de ADAC GT Masters behaalde het merk een fraaie dubbeloverwinnning in het Gentlemen's klassement. Aanvankelijk leek de MRS GT Racing Nissan GT-R Nismo GT3 van D.Jöst/F.Scholze op de gentlemen overwinning af te stevenen maar door het overschrijden van de pitlanesnelheid kreeg deze combinatie een penalty opgelegd waardoor de gentemenzege uiteindelijk naar hun teamcollega's M.Gassner/F.Strauss ging.

ADAC GT Masters Incident
GT rijders zijn niet altijd Gentlemen....

Twee separate incidenten 10 minuten voor het einde van de wedstrijd zorgden ervoor dat eronder safetycar gefinisht werd. Bleekemolen's HTP Bentley teamgenoot Clemens Schmid verdween vermoedelijk door de opkomende nattigheid keihard in het beton terwijl regerend kampioen Kelvin van der Linde in de C.Abt Racing Audi R8 LMS plotseling een wiel verloor.Mogelijk veroorzaakt na eerder contact met een andere deelnemer. De wedstrijd werd definitief onder safetycar beëindigd.

ADAC GT Masters Finish
Beetje teleurstellend einde van de eerste wedstrijd. Finish onder safetycar.....

Uitslag
1. C. Engelhart/K.Bachler Porsche 911 GT3 R 38 ronden 1.01.40.805
2. S.Asch/L.Ludwig SLS Mercedes AMG GT3 38 ronden + 0.683 secs.
3.H. Prozyck/A.Simonsen SLS Mercedes AMG GT3 38 ronden + 1.416 secs.
4. A.Wirth/D. Keilwitz Corvette Z06R GT3 38 ronden + 2.688 secs
5.J. Klingmann/D.Baumann BMW Z4 GT3 38 ronden + 3.215 secs
6.C.Hürtgen/J. Krohn BMW Z4 GT3 38 ronden + 4.405 secs.
7.R. Frey/P.Geipel Audi R8 LMS Ultra 38 ronden + 5.8451 secs.
8.J. Pepper/N.Thiim Audi R8 LMS Ultra 38 ronden + 6.460 secs
9.M. Gassner/F.Strauss Nissan GT-R Nismo GT3 38 ronden + 7.299 secs.
10. T.Enge/O.Gavin CamaroGT3 38 ronden + 11.119 secs.

ADAC Bachler
Groter kan de vreugde niet zijn...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet