ACNN

ACNN: ACNN met veel deelnemers naar België

PTC Cup 71 Van Dijk 12 Pronk Venema

Met een groot deelnemersveld gaat Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) voor de volgende wedstrijd de grens over. Op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, staat de tweede Cuprace van dit seizoen op het programma en deze wordt verreden op het circuit van Zolder in België. Voor veel coureurs is dit een race-accommodatie waar ze nog niet eerder hebben geacteerd. Daardoor krijgen de ACNN-wedstrijden een extra dimensie.

Tekst en foto's: PR

Avenger Cup 7 Ewald Klip 272 Richard Heling

De debutanten van dit jaar zullen moeten opboksen tegen de coureurs die al vaker met ACNN op Zolder hebben gereden. De Avenger Cup, geeft in ieder geval een open strijd te zien, want de winnaar en kampioen van vorig jaar, Rogier Jongejans, is dit jaar niet actief. Daarom is het interessant te aanschouwen wie zich op het circuit in België het best weet te onderscheiden in de drie races van de Avenger Cup. Ewald Klip uit Bussum is zeker kanshebber voor de winst, want deze coureur mag bogen op een ervaring van vele jaren. Hij reed onder meer in toerwagens en in Westfield racewagens. In de snelle Avenger heeft Klip al diverse podiumplaatsen voor zich opgeëist. Ook Co de Vet (Wieringerwaard) is een coureur die zich profileert als kanshebber voor de winst. In de eerste ACNN Cuprace, eind maart op het TT Circuit Assen, kwam De Vet tweemaal tot de tweede plaats. De Open Sport Series komt ook aan de start, met diverse open bolides.

Ooperon Cup 44 Robert Ackermann 25 Zegers Van Leeuwen

Het snelle duo Reind Boone / Henk Grendel kan in België goede zaken doen. Zij zijn na de twee overwinningen in Assen lijstaanvoerder in de Ooperon BMW Cup. Wanneer gekeken wordt naar de wedstrijd op het circuit Zolder verleden jaar, toen wisten Boone en Grendel één van de twee wedstrijden te winnen. De andere zege kwam in handen van Zegers en Van Leeuwen. Ook zij starten in Zolder, waardoor de strijd opnieuw boeiend zal worden.

Zilhouette 77 Eric Geerts  78 John den Hollander

Bijzitter/Oosten, het snelle duo dat in 2014 tweede werd in het Zilhouette Cup-klassement, zal het in Zolder ongetwijfeld aan de stok krijgen met Jan Viersen en Roel van der Velde die in hun Zilhouette in ieder geval voor die van Sipke Bijzitter en Hielke Oosten willen finishen. Deze twee koppels maakten elkaar het leven zuur op het TT Circuit, maar aangezien Zolder een totaal ander circuit is, kan zich ook een andere rijder in de strijd om de eerste plek mengen. Gegadigden daarvoor zijn onder meer Michael Hermans (Deventer), Carlo Broeren (Goes) en Aldert Zijlstra (Winschoten).

De lichte toerwagens van de Payned PTC Cup strijden twee maal tegen elkaar op het circuit Zolder. Alan Looms (Eext), Johan Kraan (Hattem) en misschien ook Jorn Boertien kunnen zich bezighouden met de strijd om de eerste plaats.

Tijdens de races op de Omloop van Terlamen, zoals het circuit van Zolder ook wel wordt genoemd, komt eveneens de DRDO aan de start, een raceserie met drie klassen: de BMW M3 Cup, de dieselklasse met auto's tot 2000 cc en de Specialklasse, waarbij met veel verschillende auto's geracet kan worden.

De trainingen beginnen dinsdag 5 mei om 9.00 uur, de eerste wedstrijd staat voor 11.05 uur gepland. Bezoekers hebben gratis toegang, ook tot de paddock.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet