WRC

Rally - WRC: Lentestop in WRC voorbij, vervolg in Argentinië

480 VW argentineOgier
Ogier op zoek naar zijn eerste overwinning in Argentinie.

Na een korte lentestop van ongeveer anderhalve maand gaat het WRC circus weer van start. Deze keer gaat de reis naar Argentinië. Vorig jaar was de rally een prooi voor Jari-Matti Latvala dus hij zal er, zeker na zijn wat ongelukkige seizoenstart dit jaar, op gebrand zijn dit resultaat te herhalen. Maar Argentinië is ook de enige rally op de huidige WK kalender die Sebastien Ogier nog niet op zijn erelijst heeft staan. Ook hij zal dus niet stil zitten.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

480 Thierry-Neuville-Argentina-2014
Neuville heeft in Argentinië de beschikking over de nieuwe paddle shift

De teams hebben de lentestop vooral gebruikt voor allerlei testwerk. Hyundai rondde het werk af met de paddle shift. Deze komt dan ook beschikbaar voor Neuville en Sordo. Paddon moet nog even geduld hebben hij moet het nog even doen met de gewone manier van schakelen.

480 Tanak-04ARG15rk030
Ott Tänäk is na zijn onderdompeling in Mexico extra gemotiveerd

Bij M-Sport is de auto van Tänäk weer helemaal opnieuw opgebouwd en verrichtten ze veel testwerk met de nieuwste evolutie van de Fiesta. Ook de andere teams waren regelmatig te vinden op allerlei test locaties. Onder meer werden nieuwe Michelin banden getest.

Aanwezig en Afwezig
Behalve de reguliere rijders vinden we bij Citroën ook Khalid Al Qassimi weer eens achter het stuur van een volbloed WRC. Niet lang voor de start van de rally kwam er ook een afzegging, deze keer uit Polen. Robert Kubica zal niet starten in Argentinië. Het valt hem zwaar maar kennelijk zijn de problemen bij het Italiaanse team, dat zijn auto verzorgt, te groot en moet de bezem flink door zijn team. Daarvoor gebruikt hij de vrij gekomen tijd. "Ik ben er in Portugal weer bij," verzekert hij ons. Kennelijk zijn de problemen dus heel groot, want een deel van de uitrusting, waaronder de auto, was al in Argentinië. We hopen de Pool terug te zien in Portugal.

480 MEEKE ARGENTINA 2015
Meeke, samen met Ogier, de snelste in de shakedown


Shakedown
Sébastien Ogier en Kris Meeke waren samen even snel tijdens de shakedown en vormden samen de top van het shakedown klassement. Achter hen volgden Mikkelsen, Østberg, Latvala, Neuville en Sordo. Het Fordkoppel Tanak en Evans volgde daar weer achter terwijl Paddon de toptien volmaakte. Geen grote verrassingen dus, misschien met uitzondering van Meeke die duidelijk zijn plannen duidelijk maakte voor deze wedstrijd.

Schema
De rally start vanavond met een superspecial om 19:00 uur lokale tijd dan is het in Nederland middernacht. De échte rally start vrijdagochtend als het in ons land inmiddels rond half twee in de middag is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet