Porsche Carrera Cup Benelux

Xavier Maassen verdedigt titel in Porsche Cup Challenge Benelux en neemt deel aan de 24H of Le Mans

image1

Xavier Maassen behoort al jaren tot de top van de GT-rijders in de Europa en de Limburger zal ook dit seizoen weer een zeer mooi programma afwerken. Xavier Maassen verdedigt niet alleen zijn titel in de Porsche Cup Challenge Benelux, hij zal ook deelnemen aan de 83ste editie van de 24 Hours of Le Mans. Verder staan ook de 12 Uur van Zandvoort en de 24 Uur van Paul Ricard op zijn agenda, terwijl mogelijk ook de 24-uursraces van Spa-Francorchamps en Zolder op de kalender komen. Xavier Maassen heeft één rode draad in het verhaal 2015: Porsche. In elke race van dit drukke programma 2015 start Maassen in een legendarische Porsche 911.

Tekst en foto's: PR

Samen met DVB RACING zien we Xavier Maassen aan de start van de derde editie van de Porsche Cup Challenge Benelux, de meest prestigieuze en snelste merkencup van de Benelux. In 2014 werd Maassen overtuigend kampioen en ook dit seizoen zien we hem weer racen met een nagelnieuwe Porsche 991 Cup op de circuits van Zolder, Assen, Spa-Francorchamps en Zandvoort. De start van het kampioenschap vindt plaats op 1 en 2 mei in de Belgische Ardennen, tijdens de Belgische manche van het World Endurance Championship.

image3

Xavier Maassen: "Mijn keuze om mijn titel in de Porsche Cup Challenge Benelux te verdedigen, lag voor de hand. Het is een schitterend kampioenschap en samen met mijn teamgenoot Nicolas Van Dierendonck en het team DVB RACING werd besloten om over te stappen naar de Porsche 991 Cup, het laatste wapen van Porsche. Ons doel is dan ook zonder meer mijn titel in de Porsche Cup Challenge Benelux te verlengen. De eerste race is meteen een bijzondere, want niet alleen vindt de aftrap van het seizoen op Spa-Francorchamps plaats, toch nog steeds één van de mooiste banen van de wereld, ook rijden we met de Benelux-competitie tijdens het weekend van het World Endurance Championship, het WK waar Porsche zowel bij de prototypes en de GT's om de wereldtitel strijd. Hetzelfde weekend zijn er ook races van de Porsche Carrera Cup Great Britain, dus wie van racen en Porsche houdt, moet 1 en 2 mei zeker vrijhouden in zijn agenda."

De mythe Le Mans
We zien Xavier Maassen ook van start gaan in de 83ste editie van de 24 Uur van Le Mans. Maassen start met een wagen van het Taiwanese Team AAI dat twee Porsche inzet, met technische en logistieke ondersteuning van het Belgische ProSpeed Competition, een team dat Xavier Maassen uiteraard zeer goed kent. Maassen zal uitkomen in de klasse LM GTE Am met een Porsche 911.
Xavier Maassen: "Le Mans is Le Mans of met andere woorden, het grootste autosportevenement ter wereld. Alleen al rond het circuit zitten bij de start 300.000 toeschouwers, iets wat heel weinig sportevents sowieso kunnen zeggen en dan hebben we het nog niet over de vele tv-kijkers of de meer dan 2000 aanwezige journalisten van over heel de wereld. De details van mijn deelname volgen later, zoals de exacte wagen, mijn teamgenoten... We gaan sowieso voor een podium in de klasse, dat staat vast, iets wat ik in 2009 bij mijn debuut ook al mocht meemaken."

Crowd Funding voor Le Mans
Xavier Maassen werkt in zijn 'Road to Le Mans' samen met wijzijnsport.nl, een crowdfunding platform voor topsporters. "Het voordeel is dat zo ook individuele sponsors of kleine bedrijven aan bod komen", legt Maassen uit. "Om het voor zoveel mogelijk autosportliefhebbers interessant te maken om met mij mee te gaan op deze "Road to Le Mans" heb ik een zo gevarieerd mogelijk pakket aan tegenprestaties samengesteld. Je kunt vanaf €10 meedoen. Er zijn pakketten bij waarin je met mij gaat karten in Eupen, waarin je meerijdt in mijn Porsche GT3 op het circuit van Zolder en waarin je een gesigneerd fotoboek van Le Mans 2015 ontvangt."

Nog lang racen
Naast de 24 Hours of Le Mans, staan nog minstens twee andere lange races op het menu: de 12 Uur van Zandvoort en de 24 Uur van Paul Ricard. Beide races maken deel uit van de 24 Hours Series van Creventic. Xavier Maassen: "Ik race er met een Porsche 991 Cup, samen met de Amerikaan Charles Putman, die ik ken van mijn periode bij ProSpeed Competition. Ons doel is uiteraard om zo goed mogelijk te presteren in de klasse van onze wagen, de Porsche 991 Cup, ingezet door MRS. Mogelijk staan ook de 24 Uur van Barcelona (Creventic), Spa (Blancpain) en Zolder (Belcar) op mijn kalender, maar dat is nog niet zeker."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet