VLN

GT: Farnbacher en Emil Frey Racing met Lexus RC F GT3 in VLN

IMG 8103

Ruim een jaar nadat Lexus de nieuwe Lexus RC F GT3 presenteerde op de autoshow van Genève werden vandaag in het Duitse Filderstadt de Europese raceplannen voor het nieuwste model bevestigd. In het Lexus Forum Filderstadt maakte Farnbacher Racing bekend dat het één van de twee beschikbare auto's in de VLN zal inzetten dit seizoen. De broers Dominik en Mario Farnbacher zullen de auto besturen. Daarnaast werd bekend dat het Zwitserse Emil Frey Racing, momenteel actief in de Blancpain Endurance Series met een zelfgebouwde Jaguar, de tweede auto zal inzetten.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Farnbacher Racing 

Al enkele weken deden de geruchten over de Farnbacher Racing en Emil Frey Racing de ronde, helemaal nadat in een per mail verzonden uitnodiging enkele mensen van beide teams waren meegenomen. Die geruchten werden vandaag in Filderstadt bevestigd, beide teams zetten dit seizoen een Lexus RC F GT3 in de VLN in. De eerste keer dat de nieuwe auto te zien zal zijn is op 20 juni, tijdens de derde race van het VLN-seizoen. De auto's zullen niet deelnemen aan de 24 Uur van de Nürburgring.

De Lexus RC F GT3 zal op de Nürburgring voorlopig in de SPX klasse uitkomen, aangezien de auto nog niet is gehomologeerd en de Japanse fabrikant de auto dit seizoen verder wil ontwikkelen, voordat er een definitieve homologatie zal plaatsvinden. Gezien de ervaringen van Farnbacher en Lexus op de Nordschleife werd besloten dat de VLN het beste platform is voor de verdere ontwikkeling van de auto. In 2016 zal de RC F GT3 dan voor klantenteams beschikbaar moeten komen.

Bij Farnbacher Racing zullen Dominik en Mario Farnbacher achter het stuur van de Lexus kruipen, de eerste keer dat de broers samen een team vormen in een wedstrijd. Het tweetal zal worden bijgestaan door Super GT GT300-kampioen Tatsuya Kataoka. Lorenz Frey, Jordan Tresson en Markus Oestreich, die in 2002 met een Lexus in het V8STAR-kampioenschap reed, zullen de Zwitserse Lexus besturen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet