Diversen

Renault Sport Trophy: Equipe Verschuur klaar voor nieuw tijdperk met spectaculaire Renault Sport R.S. 01

Equipe Verschuur Schothorst side

"We hebben in de lange historie van ons team al heel wat Renault-competitiemodellen de revue zien passeren, maar dit is zonder meer de spectaculairste." Teameigenaar Frans Verschuur is vol enthousiasme over de nieuwe Renault Sport R.S. 01, waarmee Equipe Verschuur dit seizoen uitkomt in de internationale merkencompetitie van de Franse fabrikant. Afgelopen week testte het team voor het eerst met de nieuwe wedstrijdauto op het circuit van Varano in Italië. "De test verliep perfect, we hebben de hele dag kunnen rijden zonder een enkel probleem", aldus Verschuur. Het Nederlandse team wil dit seizoen met drie auto's uitkomen in de Renault Sport Trophy, die een van de hoofdnummers vormt tijdens de populaire evenementen van de World Series by Renault. "Twee auto's zijn inmiddels volledig bezet, terwijl er voor de derde auto één rijder vaststaat. We hebben daarmee nog één open plaats", zegt Verschuur. "Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden voor inzet tijdens lange-afstandsraces. Inmiddels is de auto in Frankrijk als GT3 gehomologeerd voor deelname aan de V-de-V Endurance Series. Daarmee komt ook de deelname aan andere races binnen bereik."

Tekst en foto's: PR

De Renault Sport R.S. 01 wordt aangedreven door een in het midden geplaatste V6-biturbomotor met 24 kleppen en een cilinderinhoud van 3,8 liter. De motor is goed voor een vermogen van 368 kW (500 pk) en een koppel van ruim 600 Nm. Geschakeld wordt er met een sequentiële zevenversnellingsbak inclusief stuurschakeling. Het sportonderstel is uitgevoerd met schokdempers van Öhlins. Raceslicks van Michelin in de maten 30/68 R18 (voor) en 31/61 R18 (achter) zorgen voor volop grip. Het geavanceerde aerodynamicapakket omvat ondermeer een diffusor achter, een splitter voor en een trapsgewijze bodemplaat. "De Renault Sport Trophy wordt hiermee de snelste merkencup ter wereld", zegt Frans Verschuur. "Bovendien heeft Renault toegezegd dat er de komende jaren geen wijzigingen aan de auto zullen plaatsvinden, zodat er naast de aanschaf van de auto geen extra investeringen nodig zijn. Met de Franse nationale homologatie kan de auto met een GT3-pakket ook worden ingezet tijdens de races van de V-de-V Endurance Series. Daarnaast wordt gekeken naar andere evenementen, zoals de 24H Series."

Equipe Verschuur Schothorst front

Aantrekkelijke evenementen
De wedstrijden van de Renault Sport Trophy vinden plaats tijdens de weekeinden van de World Series by Renault, waarbij er telkens drie races zijn: twee individuele sprintraces van elk 25 minuten plus één lange race van 80 minuten met een rijderswissel. Op elke auto komen een beroeps- en een amateurcoureur in actie. Het seizoen begint op 30 en 31 mei op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Daarna volgen evenementen op de Hungaroring (13 en 14 juni), de Red Bull Ring in Oostenrijk (11 en 12 juli), Silverstone (5 en 6 september), de Nürburgring (12 en 13 september), Le Mans (26 en 27 september) en Jerez (17 en 18 oktober).

Equipe Verschuur Renault Ramos Coimbra

Ramos/Coimbra en S. Schothorst/J. Schothorst voor Equipe Verschuur
Met de Portugese combinatie Miguel P. Ramos / Antonio Coimbra en het Nederlandse duo Steijn Schothorst / Jeroen Schothorst heeft Equipe Verschuur de bezetting van twee auto's voor het seizoen 2015 in de Renault Sport Trophy rond. "Daarnaast willen we een derde auto inzetten, waarvoor we inmiddels één rijder hebben. Naar een tweede coureur om de bezetting te completeren zijn we dus nog op zoek", zegt Frans Verschuur. "We kijken allemaal zeer uit naar de start van het seizoen met deze spectaculaire auto. Dit wordt een spannend nieuw hoofdstuk in de historie van ons team!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet