Retro diversen

Zevende Classic Wings & Wheels: Unieke zeswielige Indy-racer naar Gilze-Rijen

2

In 1948 reed een zeswielige Kurtis roadster met vierwielaandrijving, de Tom Clancy Special, in handen van Billy DeVore naar de 12e plaats in de Indy 500. Het was de eerste en de laatste keer dat een auto met zes wielen deelnam aan de belangrijkste race in de Verenigde Staten. Deze unieke historische Indycar is te zien tijdens de zevende editie van het 'Goodwood van de Lage Landen', Classic Wings & Wheels, op 22 augustus 2015.

Tekst en foto's: PR

3

Classic Wings & Wheels is na zes afleveringen van dit tweejaarlijkse evenement uitgegroeid tot een hoogtepunt op de Nederlandse evenementkalender. Niet voor niet heeft de show in binnen- en buitenland de naam een Little Dutch Goodwood te zijn. Ook in 2015 zal het programma de hele dag weer barstensvol staan met demonstraties van bijzondere klassieke voornamelijk sport- en racewagens.

1

Zo is de organisatie druk doende om racelegende Henri Pescarolo (33 deelnames en 4 zeges op Le Mans) te herenigen met een Matra V12-motor in een bolide waarmee hij uitkwam in de Formule 1 of op Le Mans! Dit ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Matra Sports.

Ook in de lucht zal er weer volop actie zijn. Frank Versteeg, bekend van de Red Bull Air Races, zal een indrukwekkende demo gaan verzorgen. Uiteraard staat het programma voor deze zevende Classic Wings & Wheels nog niet vast, maar ook dit jaar zullen er weer veel bijzondere toppers uit de automobiel- en luchtvaartwereld aanwezig zijn. Ook aan de entourage is gedacht. Exclusieve automobieldealers zoals Cito (Aston Martin en Rolls Royce), Driessen (Maserati) en de Rüttchen Groep (Mercedes) komen met hun topmodellen naar Gilze Rijen. De parkeerterreinen zullen het toneel vormen voor autoclubs die zich met hun mooiste klassieke, exclusieve en sportieve auto's presenteren.

4

De Dutch Historic Sidecar Racing Club zal voor de eerst in de geschiedenis van Classic Wings&Wheels een spectaculaire demo verzorgen.

De verkoop van speciale arrangementen voor dit unieke evenement komt inmiddels goed op gang. Bedrijven die hun relaties een zeer exclusief evenement willen aanbieden en daarmee bovendien een goed doel steunen, doen er daarom goed aan om snel contact op te nemen met Henk Janus.

Evenals bij alle voorgaande edities zal een goed doel ook dit keer de grote winnaar zijn. Noteer ook daarom met ROOD in de agenda de datum: zaterdag 22 augustus 2015!

Voor meer informatie over Classic Wings & Wheels kunt u contact op nemen met:

hw.janus@janusvaten.nl

info@classicwings-wheels.nl

www.classicwings-wheels.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet